adam j. pallo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dvojročnica na blogu splnená

po dvoch rokoch na blogu

Sme tu skoro, nie? Ešte nie je 28. mája. Nič som nekúpil. Zohnal si niečo?

Nie. Načo. Však ani nevieme, či príde. Hlavne, že sú tu chlebíky a chľast. Zjedzme to, zoberme fľaše a poďme domov. Majú prísť aj ostatní, hádam niečo prinesú.

Voláme sa Thomas Battes a Joe Blackwell a sme hrdinovia príbehov z nášho mesta Brodheadhills. Poznáte nás vďaka tomu "chalanovi22", ktorý sa niekedy dávno rozhodol, že bude o nás písať, ale nejak to nedopísal. Vraj ho tu poznáte už dva roky. My sme ho ešte nevideli, tak sme neodmietli pozvanie na oslavu jeho dvojročnice.

"Na koho si najviac zvedavý?"

"Asi na tú vulgaristku. Ostrá pipina. Myslíš, že si dá jointa?"

"Ja asi na toho gay-kamaráta. Nikdy som nevidel živého gaya."

"No tak to si sa asi nepozeral do zrkadla."

(do miestnosti vstúpili Dog, Rod a Jenna)

Thomas: "Jenna, však ty si mŕtva, čo tu robíš?"

Jenna: "Môžem ja za to, že ma nechal zdochnúť? Akurát keď ma tento všivák preťahoval"

Dog: "Keby nie som opitý, tak ťa nikto nepreťahuje a zdochla by si bez sexu."

Thomas: "Nehádajte sa. Je tu teraz oslava. Rád vás všetkých vidím. Sme tu prví. Čo budeme robiť?"

Joe: "Piť. Čo iné a vyhúlime sa. Príde aj ten "spisovateľ"?"

Rod: "Volal mi pred chvíľou, že bude meškať aj s ostanými asi tak hodinu. Mali by sme sa nejak sami zabaviť. Dlho som Vás všetkých nevidel."

Dog: "Poznáte ho vôbec niekto? Je to muž či žena?"

Rod: "No v telefóne mal taký zmiešaný hlas. Neidentifikovateľný. Ale to je jedno, orgány máme všetci takmer všetky spoločné."

Jenna: "Si nechutný, stále kšeftuješ s orgánmi s tým šikmáčom?"

Rod: "Hej, a čo ty herečka? Vraj niekto urobil dieru do teba a nie ty dieru do sveta."

Jenna: "Vtipný ako vždy, veľmi vtipný. Zmeňme tému. Čítala som od neho zopár vecí. Až na ten pravopis, ma niektoré pasáže aj zaujali."

Dog: "Nemusíš hovoriť ktoré, tie v ktorých sa šukalo." (hlasný smiech)

Jenna: "Si trápny, neschopný chlap, s kriminálnou minulosťou aj budúcnosťou a najmenším penisom na svete. Na tvojom mieste, by som slovo sex vypustila z hlavy, lebo ten tvoj malíček medzi nohami nevie a ani vedieť nebude, čo to slovo znamená."

(všetci sa hlasno zasmiali, okrem Doga)

Thomas: "Máš pravdu, pravopis má hrozný. To až do očí bije. Ale niekedy sa to dá celkom čítať. Okrem básni. Tie mu nejdú. To by mal prenechať iným. Žobrák, Prostitútka anjela, Ticho – to fakt nemalo hlavu ani pätu. Osobne sa si najviac páčili články o Lucii, Andrejovi, ale to tuším tiež nedopísal."

Joe: Čo tam po pravopise, však mu to v komentároch bonnie a ostatní opravia. Nezabúdajme, že je lenivý si to po sebe prečítať. Nech lenivosť vedie tento svet. Na zdravie.

Jenna: "To bola nuda, medziľudské vzťahy sú vždy najzaujímavejšie. Rada čítam príbehy, ktoré sa naozaj stali, alebo sa aspoň tvária, že sa stali. Cesta k usporiadaniu si vlastného života, sebareflexia, hľadanie seba samého a krásny happy-end."

Joe: "Vy v tom pekle asi nešukáte? Kde si prišla na také voloviny, sebareflexia.., pche. Buď ticho, prosím ťa. Ja mám rad chľast,baby, trávu a lenivosť. Takže dve veci mám s tým "chalanom" spoločné. Preto si nenechám újsť, keď píše o tom, ako sa niekde v krčme s partiou "sťali pod boží obraz", alebo keď píše o tom, že sa mu nič nechce a všetko hodí na chorobu lenivosť."

Dog: "Ha ha ha, že choroba lenivosť. Ty si trtko. Mne sa páčili od neho tie dva príbehy z krajiny Stupidhead."

Joe: (skočil mu do reči) "To preto lebo tam sám patríš."

Dog: "Aj s tvojou matkou, ty hňup.."

Jenna: "Kľud, chalani, je to vzácna chvíľa nielen pre toho "chalana", ale aj pre nás, koľko rokov sme sa nevideli?"

Thomas: "Odkedy si ty zomrela, tak sme sa naposledy spolu všetci stretli akurát v tých článkoch "Dumbed Mind/Damned Faces". Písať o Brodheadhills, to bol tiež nápad a akurát o nás. Elite spoločnosti. Ľudia majú niekedy divné nápady."

Dog: "Hej, mňa sa vôbec nepýtal a zrazu čítam na blogu o sebe. To čo má znamenať? A keby napísal aspoň niečo pekné o mne a nie to najhoršie."

Rod: "Lebo si v živote nič dobrého neurobil. Apropo ako to, že si tu? Mal si byť za mrežami za vraždu tej ruskej prostitútky."

Dog: "Vybavil to ten "chalan". Neviem, či to nevyužijem."

Joe: "Kto sem má ešte okrem nás prísť?"

Jenna: "Vulgaristka nemôže, lebo je niekde mimo mesta, Itčkár príde až večer, skype-kamarátka s ním vôbec nehovorí, bratranec a gay-kamarát sa zastavia len vtedy, ak nebudú mať niečo lepšie na programe, spolubývajúci-redaktor a redaktorka neprídu, lebo ich nik nevolal, expertimentátor tiež nepríde, lebo vraj "chalana" už nechce v živote vidieť a Milan zas niekde cestuje po svete."

Joe: "Kruci, to bude asi najnudnejšia oslava akú som zažil. Však tu budeme nakoniec len my štyria."

Thomas: "Snáď piati, nevieš rátať?"

Joe: "Jennu nerátam, mŕtvi sa nerátajú."

Jenna: "Však ty raz za mnou prídeš. A čo ty, Rod? Tebe sa ktoré články najviac páčili."

(Rod zamyslene pozrie do stropu)

Rod: "Asi tie, ktoré napísal za sedem minút. S tou chuťou. Chytila ma hneď prvá o železnej panne a roztrieskaní hlavy. Taký mozog, to je drahý artikel a s tou krízou tiež, to som na začiatku vôbec nechápal a na konci už vôbec nie, ale na tretíkrát som to pochopil."

Thomas: "Máš pravdu, "Mám chuť..." to sa aj mne dobre čítalo. Ale tiež toho bolo nejak pomenej."

(ticho – asi minútu, Thomas sedí a hľadí na Jennu, Jenna stojí pri okne a vykuká, či niekto nejde, Dog si berie druhý obložený chlebík, Rod sa snaží dovolať kórejskému kamarátovi, Joe si nalial whisky a zapálil jointa.)

Joe: (vydychuje dym z úst) "Kurva, to je ale nudná oslava. Čo sa vlastne oslavuje?"

Jenna: "Druhé výročie existencie blogu "chalan22", nejakého neznámeho muža alebo neznámej ženy, ktorý začiatkom tohto roku začal/a písať aj o nás."

Joe: "No musí sa riadne nudiť, keď o nás píše, čo napísal o mne?"

Thomas: "Že nerobíš nič iné len bordel a si stále sfetovaný."

Joe: "To si s ním vybavím. Len nech príde, na túto oslavu nikdy nezabudne."

Rod: "Prečo ľudia píšu blogu?"

Dog: "Lebo sú bez práce a leniví hľadať si ju. Tak mudrujú na blogoch a rozdávajú rozum tým, ktorí makajú od rána do večera, platia dane a nemajú čas na vypisovanie primitívnych zážitkov na internet."

Thomas: "No lebo ty tých dani naplatíš a narobíš sa ako kanadský drevorubač."

Dog: "Nie, ale nemám ani blog a nikomu nerozdávam múdrosti a filozofické blbosti."

Jenna: "Ale, Dog, to potom asi myslíš ten blog na Sme, nie ten, kde píše ten "chalan"."

Dog: "Všetky a bodka."

Rod: "Kde je vlastne tá Bratislava, či ako sa to volá?"

(všetci sa pozrú na Roda, ktorý stojí pri stolíku s občerstvením a zamyslene hľadí do neznáma)

Joe: "hmm, kurva, to by aj mňa zaujímalo. Všetky "chalanove" príbehy, okrem našich, sa odrohrávajú v tej Braslave, ako sa to volá Rod?"

(Rod opraví Joa)

Joe: "Bratislava, hej, nie je to niekde pri hraniciach s Mexikom?"

Jenna: "Nieee, to neznie španielsky, to by tam malo ešte niečo ako Los Bratislavos, nie?"

Dog: "Hej, lebo hlavné mesto Mexika sa povie Los Mexikos Citos, ty los trúbos."

Thomas: "Pozeral som to na mape, je to vraj niekde v Európe."

Joe: "Tak to bude Paríž. Nejaká časť Paríža alebo niekde v Londýne."

Rod: "Zvláštne, ten chlapík vie o našom meste, o tom zapadákove, a my vôbec nemáme páru, kde je tá Bratislava, v ktorej sa odohráva väčšina príbehov."

Dog: "A možno také mesto ani neexistuje. Vymyslel si ju, aby zostal v anonymite. Vraj je teplý a niektorí buzíci nechcú, aby sa o nich vedelo, tak si potom vymýšľajú heterosexulitu, manželku, deti a čo my vieme, čo všetko.

Jenna: "No to môže byť, ten "chalan" bude asi nejaký psychicky labilný človek, je v utajení, má strach a článkami na blogoch si, ehm., ako by som to povedala, ventiluje skrytú homosexualitu. Však 90 percent jeho článkov je o teplých."

Thomas: "No zo psychologického hľadiska by si mohla mať pravdu. Nikde nemá fotku, nevie sa, či je to chalan alebo baba, možno je to žena, ktorá si z homošov robí srandu, alebo je to nejaký ženatý homosexuál, ktorý sa ukája svoje perverznosti na blogoch."

Joe: "Dva roky si honiť nad compom. To by ma nebavilo. Podľa mňa to bude vytočený buzíček. Jeden z tých, ktoré vidieť vo filmoch. Mejkap, obtiahnuté tričko s macíkom, dlhé vlásky vyčesané a´la Madonna, tenké vyholené nožičky a 35 kilov aj s topánkami."

Dog: "Ak to je tak ako hovoríš Joe, tak nech si ma neželá, hneď ako prejde prah dverí, jednu mu vrazím a budete mať čo robiť, aby ste ma udržali, lebo ho vážne zabijem. O mne žiadny napúdrovaný cukrík nebude písať.

Rod: "Nevrazíš, Dog, nevrazíš. Práve mi poslal sms, že nepríde. Nestihol lietadlo, ale pozval nás do tej jeho Bratislavy na oslavu tretích narodenín na blogu."

Joe: "So mnou nech neráta, nebudem sa nikam trepať." ( zobral do rúk dve fľašky tekily a postavil sa k dverám )

Thomas: "Napíš mu, že je to škoda, že neprišiel. Do tej Bratoplavy by som sa šiel pozrieť.

Jenna: "Ja tiež, teda ak budem ešte žiť."

Dog: "Však ty si už dávno mŕtva, španielka. Ja isto nikam nepôjdem a už rozhodne nie za nejakým buzíkom, ktorý o mne vypisuje články. Radšej ho už ani čítať nebudem."

Rod: "Dobre. Ja do toho, možno vymysleného, mesta pôjdem. Ani nie tak kvôli tomu "chalanovi", ale kvoli biznisu, obzrieť si nejaký materiál a potencionálnych dodávateľov.

Voláme sa Thomas Bates, Joe Blackwell, Rod Jefferson, Graham "Dog" Goodog a Jenna Fisherová a toto mala byť oslava druhého výročia blogera "chalan22" na blogu.

Žiaľ, neprišiel, tak sme sa ožrali a najedli aj bez neho, ale jasné, že na jeho zdravie a možno aj pamiatku. Kto vie, či vlastne ešte žije?

Keby však prišiel, určite by poďakoval každému, kto mrkol aspoň jedným okom na aspoň jeden jeho článok.

Posialame pozdrav z Brodheadhills a o rok sa vidíme v tej Bratislave.





pre uvoľnenie duše | stály odkaz

Komentáre

  1. tak toto je úžasné
    veľmi sa mi páči nápad a spracovanie, prečítala som si tú oslavu na jeden šup, dych či ako sa to vraví. Ozaj a pripíjam na Tvoje dva roky :-) a píš ďalej je to u Teba fajné čítanie :-)
    publikované: 30.04.2010 14:20:40 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  2. mne sa vidi,
    ze vynechali geneticku z planovanej oslavy...preco?zaujimalo by ma,odkial sa dozvedeli o mne,ved ja sa len sem-tam mihnem v komentoch,hm.
    no prejdime k vypichovaniu:vykuká mozno nieco kukucka,ale jenna podla mna vykúka;... vyhúlime sa - vyhulíme sa,ale k tomu by sa mal vyjadrit niekto kompetentnejsi;...Vás,s velkym sa myslim dava len ked vykas singularu;... Prečo ľudia píšu blogu?tak to ani ja neviem,preco pisu blogu;....Jeden z tých, ktoré vidieť vo filmoch-to su zas tie madarske korene,co?;.... napúdrovaný-ja by som preferovala napudrovaný;... tekily; Bratoplavy - to mozeme povazovat za umelec.zamer a nie preklep(?) :-);... potencionálnych - vie niekto,ci je potencionalnych,alebo potencialnych a ked hej,ze co kedy?
    ps:prajem veselu oslavu a vsetko naj k splnenej dvojrocnici:-)
    publikované: 30.04.2010 14:30:54 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. to zara
    dakujem:-))
    kedze to nebol rozluckovy clanok, tak budem pokracovat dalej:-)
    diky este raz:-)
    publikované: 30.04.2010 14:38:37 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  4. to bonnie
    tak ja zacnem od konca: dakujem za gratulaciu:-)
    a ako sa dozvedeli o tebe? no oni vedia vsetko, a dokonca aj to, preco nemala prist genetika...v dalsich clankoch sa to dozvies aj ty:-)))
    a diky za korekciu, ale nechce sa mi to teraz prepisovat, necham si to na vecer, ked budem s poharikom becherovky oslavovat tie dva roky, kedze som zmeskal to lietadlo:-))))
    publikované: 30.04.2010 14:41:19 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  5. no podľa mňa je "vyhúlime" s dlhým
    "ú"...chcela som len povedať, že sa mi veľmi páčila Tvoja oslava a bolo to fakt veľmi originálne, pozvať tých, ktorí sú dušami Tvojich článkov, resp. niektorí ešte aj telami ;))

    píš ďalej, aj vo mne máš svoju čitateľku :) a gratulujem k dvojročnici!
    publikované: 30.04.2010 15:07:28 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  6. tak vsetko,hej?
    tak co som dnes zabudla vybavit z dnesneho tahaku a kde je vobec ten tahak?alebo aspon sobkin,ak ho aj ona zhana.preco je more slane?je na pokozku lepsia slana,alebo sladka voda a preco?cerveny kabel na nabijacke je plusovy?ako sa rozozna,ci je vajicko namakko,ci natvrdo,ak sa nestopuje cas?prestane mi niekedy hrabat?:-)
    publikované: 30.04.2010 16:09:16 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Congratulation:)
    dva roky su slusna doba, vydrz este zopar:)
    Bonnie:
    Podľa Krátkeho slovníka slovenského jazyka a Pravidiel slovenského pravopisu je náležitá len podoba potenciálny.
    A teraz hor´sa na chlebicky a bechera
    publikované: 30.04.2010 16:58:15 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Sob,
    bez teba by sme boli v ri...o de janeiro:-) iron-boy,correctuj,sup-sup,ked je to tak odborne podlozene:-))...hm,odkial to slovo poznam..niekde sa muselo vyskytnut,ked ho pozna aj chalan. ...este je aj potentovany,potetovany,potentny,myslim akoze slovo,nie akoze chalan,a aj potencovany...
    sob,ostalo nieco z toho rautu,alebo to uz sprasila ta kompania?a co sa pytam,stejne som plna,zasa som si dala (aj)jahody,ale tentoraz uz s cukrom:-))
    publikované: 30.04.2010 17:12:42 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Bonnie,
    kedze pozvanie od "ch" neprislo, vytiahla som tekvicovy chlebik a bechera z vlastnych zasob...blizi sa noc carodejnic, mame sviatok, nie?
    publikované: 30.04.2010 17:33:08 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. nepanikar,sob,
    mozno ta este povola..do kuchyne...na riady,mas tu uz totiz dobru reklamu,iste uz vie,ako mas k tomu blizko:-)kedy mame ten sviatok?nemam tahak a v hlave to nedrzim.aky je to tekvicovy chlebik?a je dobry?
    publikované: 30.04.2010 18:02:16 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Bonnie
    udajne dnesna noc je noc carodejnic...v ceskych zemiach sa zakladaju ohne a "upaluju sa" carodejnice, u nas sa stavaju maje (aj) carodejniciam:)
    Dnes sa mi nechce umyvat riad, mozno aj preto, ze je ten sviatok, mam chut len tak lenosit a napchavat sa...
    tekvicovy chlebik je plny vselijakych zrniecok a semienok a na jeho povrchu su tekvicove semienka
    publikované: 30.04.2010 18:14:42 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Chalan :)
    dobrá oslava , páči sa mi ten článok, vlastne aj tie ostatné :)
    Čítam ťa pravidelne, od samého začiatku, len sa nevyznám v tom svete o čom píšeš , ale číta sa to celkom dobre :)
    Už veľmi dávno som čítala knihu ktorá sa zaoberala podobnou témou a priznám sa, že to bola asi jediná kniha v mojom živote, ktorú som nedokázala prečítať normálne . Hneď po prečítaní prvej strany som sa rozčúlila, a dala som to bokom, potom o niekoľko týždňov predsa mi to nedalo, a skúsila som to z nova, ale som si najprv prečítala koniec :).
    Ten príbeh , to prostredie , jednoducho všetko čo som tam čítala mi vadilo....Je to kniha Pád anjela napísala Maud Marinová je to vlastne o jej živote . Tam som počula prvý krát, že sú aj transsexuáli na svete , keď som to konečne dočítala, tak som si zmenila názor na tú knihu a som povedal, že je to veľmi dobrá kniha, ale pre mňa od vtedy každý človek kto má nejaký problém so svojou sexuálnou orientáciu je tak troškou aj Maud .
    publikované: 30.04.2010 18:17:10 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. fantasticky dobré čítanie, Verbena,
    ten tvoj malíček medzi nohami nevie a ani vedieť nebude, čo to slovo znamená==tak takto verejne pokoriť svojho kamoša, ktorý jej v núdzi preukazoval službu, to si nemusel . ve´d stači byť vrtký, nemusí byť ani prostredník!
    publikované: 30.04.2010 19:01:23 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  14. aha,
    sob,tak by som asi len predsa mala vyrazit von a zresetovat lenivske odmietnutie:-))
    tak taky asi poznam,ja koza som myslela,ze z nejakej tekvicnej muky...
    publikované: 30.04.2010 20:06:28 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  15. iiiha
    konecne si sa odhalila...tak Ty si teda koza, ja sob...to sme za rodinu:)
    Ehm, co je to lenivske???
    publikované: 30.04.2010 20:12:55 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. co si to za soba,
    ked hikas ako somar?:-)a pozor,nasa ZOO je sirsia,ja som niekedy aj krava.lenivske,no to je taky iny vyraz na lenive,ale vyznam je ten isty.predvediem ti adekvatne spojenie,nech si doma:lenivsky chalan.kapišto?
    publikované: 30.04.2010 20:49:52 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  17. blbne mi f na klavesnici
    malo byt fiiiha...to sa na hikanie nepodobaaa...nooo, co by to potom bolo - fikanie?
    Si fialova??? A s orieskami? Z alpskych strani? Stale viac si mi blizsiaaaaa....
    publikované: 30.04.2010 21:35:59 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. fikanie?hmmm,
    to musis vediet lepsie ty,co to predtym bolo,ja som tam nebola,tak neviem|:-)
    fialova som,iba ked spadnem,alebo ma zbiju.ale nie nadlho,lebo plynule prejdem do modrej,zelenej,zltej,bledej a nakoniec normalnej.sob,som ti blizsia,lebo si myslis,ze som fijalova krava a chces ma zjest,vsakano?:-
    )
    publikované: 30.04.2010 23:06:23 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Bonnie
    nechcem Ta zjest...momentalne tvrdo odolavam vsetkemu, co rada jem...potrebujem sa dostat do plaviek a neodpadnut pri pohlade na seba...skor by sa mi hodil miesto plaviek arabsky habit, co vsetko od hlavy po paty schova, ale u nas sa take kupacie ubory nenosiaaa:(
    publikované: 01.05.2010 12:28:17 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Chalan,
    prepac, ze sa to tu zvrhlo na rodinny pokec, povodne som prisla pochvalit, ako super si to napisal, originalna myslienka, proste vsetko skvele...koniec koncov, od zaciatku tvrdim, ze pises dobre, inak, nestadovito:))
    publikované: 01.05.2010 12:30:16 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. mam podobny problem,
    nevadilo by mi,keby si ma chcela kusok odjest.mozem uz chodit bez opaskov a padaju mi uz len tie najvacsie gate ake som nasla.ak to takto pojde dalej,ja sa snad ani nevydam,lebo sa kazdy zlakne,ze vela zjem:-) mas pravdu,ze tie habity sa u nas nenosia,ale mozes byt kupaliskova priekopnicka:-)
    ozaj,vies,preco chalan pise tak dobre?lebo ma gule:-)a o guliach som hodila spot na pravdacky blog,aha,tento: http://bonnie.blog.pravda.sk/2010/05/01/kto-ma-gule/
    publikované: 01.05.2010 14:05:12 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Bonnie, tlieskam
    napisala si to suprovo, skoda, ze nepises viac...a sem...
    na novy chodim citat, ked ma niekto (Ty) upozorni, ale inak som tu. Nechcem vyvolavat hadky a boje, musim vsak vyjadrit svoj osobny nazor :
    R1 mala ( podla mna) sklony dirigovat na tomto blogu, co moze kto pisat a co nie, zda sa, ze novy blog, o ktory sa pravdepodobne zasluzila, chce riadit tiez.
    Co sa Mon Ami tyka, s R si nesadli uz tu, na starom posobisku. MA napisala ( podla mna) zopar vybornych , neviem ako to nazvat, satirickych, recesistickych ci akych postrehov, (podla mna) boli vtipne a vystizne, podla R urazajuce (ju).
    Zaujimave je, ze jej vobec nevadilo, ked iny bloger skutocne urazal, vyhrazal sa, pouzival hrube vyrazy...to jej nevadilo, lebo neutocil na nu, jej pisal same lichotky. Postrehla som, ze posledne dni uz nehrkutaju.
    Som rada,ze este stale je zopar blogerov a zazrak, aj blogeriek, co maju gule a to tie spravne:)))
    Tak, vdaka za Vas, nech Vam to stale dobre pise:)))
    publikované: 01.05.2010 15:14:19 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. to sob
    dakujem za gratulaciu a pochvalu, cervenam sa:-)

    no to som nemal ani paru, ze aj medzi blogermi su vytvorene iste skupiny, osoby, privrzenci svedkov jahodovej nohy, ktori vedu medzi sebou internetove blogo-boje neznasanlivosti..a ta rozpravkarka mi prisla celko mila pani, taka nekonfliktna, ale tak ticha voda brehy myje a ja stale umyvam riad sam..:-)

    kazdopadne chcem len tolko, ze ma prekvapilo to, co si napisala o vztahoch na starom aj novom blogovisku, fakt som o tom nemal tusenia...no osobne nemozem na nikoho povedat kriveho slova, ci je to uz rozpravkarka, filozof, bonnie and her sister:-)))
    publikované: 01.05.2010 15:27:21 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  24. to iris
    som velmi rad, ze mam stalu citatelku,
    viem moje clanky su ine oproti ostatnym, neviem, ci je to vyhoda, ale nepisem o tom, ake pocity mam teraz,v tejto chvili a ani o tom, ci som dnes na zahrade okopaval dve alebo tri mrkvy, pisem o tom, co sa som prezil, co bolo niekedy pred par rokmi, takze to ako sa teraz citim a co teraz prezivam sa mi ulozi v hlave a nejak o rok dva z nej vyplavi a ja napisem clanok..
    to o com pisem sa zaroven odlisuje od ostatnych clankov aj v tom, ze sa v nich vyskytuju city, ktore su odlisne. Malokto napise o vztahu chlap a chlap, zena a zena. Pred dvoma rokmi som nemal problem napisat o tom takmer vsetko do detailov, lebo mi to prislo normalne, z hladiska uprimnosti, dnes sa k tejto teme vyjadrujem len okrajovo, povedal by som, ze s temou homo sa to uz prehana a vyvolava napate situacie a tie ja nemam rad, tak ich nebudem podporovat..snad si nejak z tejto hatlaniny, co som napisal nejako vydedukovala, co som chcel povedat..
    kazdopadne dakujem este raz:-))
    publikované: 01.05.2010 15:36:23 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  25. chalan
    mrzi ma, ze som vytiahla stare kauzy, som ten zbrkly typ, co najskor keca a potom premysla...
    opakujem, pisem len svoj nazor, ako na mna posobilo to, co sa na tomto blogu dialo pred nejakym casom...zabomysie vojny, ktore nemusim...samozrejme, inak vnima clovek utok na seba a inak clanky tykajuce sa inych, mozno tie mu pripadaju vtipne, ale toho druheho zabolia.
    Dufam, ze tu i tam budu ludia rozumni a dokazu sa k sebe chovat slusne, nemusia sa milovat, staci, ked sa budu tolerovat.
    Jaj, zabudla som, nielen mojej sestre, ale vsetkym - nadherny 1. maj plny lasky:)))
    ♥♥♥
    publikované: 01.05.2010 15:44:09 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. to vasilisa
    blogerka, ktora ma nazvala verbenou:-)) takze som nejaka lieciva rastlina? to mi tusim naslo niekde na google, lebo i ked som to slovo predtym pocul a vedel ho zaradit niekam do rastlinnej rise, nevedel som o co konkretne ide:-)))
    kazdopadne dakujem za vsetko, ze ma citas, za ma komentujes, ze ma neobchadzas a ze sa ku mne rada vracias:-))
    publikované: 01.05.2010 15:46:13 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  27. to sob
    ja len nechapem, ako niekto moze viest vojnu s niekym koho napriklad v zivote nikdy nevidel, na zaklade clankov?? a to ma aky zmysel? asi som privelmi tolerantny alebo omnoho viac naivny az primitivny, ani neviem, ci je medzi tymi slovami rozdiel:-))))

    kazdopadne ja nemam rad spory, ci uz na internete alebo v sukromni a ked konflikty to nie je moje kafe, vzdy mi stupne adrenalin, nervozita a ja potom bez rozmyslania potom aj to co som povedat nechcel..ale tak to hadam pozna kazdy..apropo, kde je bonnie? som si akurat spieval:
    my bonnie is over the ocean,
    my bonnie is over the sea,
    ...:-)
    publikované: 01.05.2010 15:51:27 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  28. to bonnie (vsak ta predsa len nevynecham)
    nechcem byt drzi alebo ten, kto vytvara spory, ale ked si sem uz dala link na svoj clanok, co mi samozrejme v ziadnom pripade nevadi a ani by som si nedovolil proti tomu namietat, no teraz som tam cital jeden clanok a nejak som mal pri citani pocit, ze to bola reakcia na tvoje gule..

    http://rozpravkarka2.blog.pravda.sk/2010/05/01/niektore-metly-chodia-zametat-tam-kde-je-uz-davno-vyzametane/
    publikované: 01.05.2010 16:00:12 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  29. chalan
    netusim, kde je Bonnie, mozno si uziva nadherny den niekde v prirode...ja pri hrncoch:)
    To sa nestazujem, som rada, ked je plny dom a je komu varit a po kom umyvat:)
    Suhlasim s Tvojim vyjadrenim, pridavam sa k pesnicke, ktoru sme kedysi spievali na hodinach anglictiny:
    Bring back my Bonnie to me:)
    publikované: 01.05.2010 16:38:41 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. to sob
    tiez by som radsej vonku behal na korculiach po hradzi ako vysedaval v tak krasni den v praci, este dobre, ze je dnes relativne klud a nejako si to tu odsedim, vsak ako inak oslavit sviatok prace nez pracou? a ked daju za taku oslavu svitaku dvojnasobok, tak preco nie:-)
    publikované: 01.05.2010 16:49:23 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  31. chalan, prepac, ale
    kedze si Bonnie uziva Sviatok prace a pravdepodobne nic nerobi, na opravy som tu teda len ja, neda mi neopravit aspon jednu hrubku v Tvojom komente:
    krasny den, nie krasni:)
    svitaku som pochopila ako preklep sviatku, ok?
    Vecer vsak nezabudni sumnu devu pod ceresnou pobozkat :)))
    publikované: 01.05.2010 17:31:10 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. bonnie is back,
    priatelia,je 1.maj,takze uziva a visitiruje a je vzorna navsteva,lebo sa chysta nakrmit hladne krky a dokonca im aj ide piect:-)viete nejaky dobry recept(a RYCHLY)na pernik?doniesli mi prasok az pod nos,takze sa tomu nevyhnem.tam sice je uvadzany nejaky recept,ovsem bez referencii,na ktore ja dam dost:-))
    chalan,dik za odkaz,aj ty si mal ten pocit,ze by mohlo ist o reakciu?:-)ak je to teda odpoved,pride mi dost zufala a bez guli:-)nechapem,preco je v tej rozpravocke macicka titulovana slovom pani a stara pani starou metlou a ja nejakou novou,to by asi chcelo psychiatricky rozbor:-))
    publikované: 01.05.2010 17:33:49 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  33. ah,sob je tu tiez,
    pls,hod mi sem ten recept na pernik,pls,pls,pls...uvazujem,ze pouzijem lekvar,moze byt aj slivkovy?
    publikované: 01.05.2010 17:35:05 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  34. preco sa mi neodosielaju
    komenty?moze to byt tym,ze ich nepotvrdim?vidim tu soba,pls,posli mi rychlo recept na pernik:-)))
    publikované: 01.05.2010 17:36:44 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  35. aha,
    odosielaju,blbne system,nie bonnie:-))
    publikované: 01.05.2010 17:37:26 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  36. to sob
    he he, no to robi to dusno, ktore tu mame v praci, ziadna klima a okno to nestiha, steka tu z nas vsetkych pot a potom napiseme krasni s makkym i, teda ja konkretne, ale tak mi z toho dusna makne mozog:-)))
    ale no SOB, devu a pod ceresnou? kde by som zohnal devu?:-))))
    publikované: 01.05.2010 17:38:30 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  37. Bonnie, do kelu, chybala si tu:)
    ak mas prasok do pernika, pokojne sa drz receptu, tusim 400 g muky, i vajce, 10 lyzic oleja, 1 lyzica kakaa, 250 g cukru...mozes do toho nasekat oriesky, hrozienka, ci kusky kandizovaneho ovocia, cokolady, po upeceni poliat dzemom a cokoladou
    tiez si myslim, ze je to reakcia na Tvoj fajnovy clanok...
    publikované: 01.05.2010 17:42:53 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Bonnie, zadrz
    zabudla som na mlieko 250 ml
    publikované: 01.05.2010 17:43:53 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. chalan,
    ak nerobis na majaku ci Lomnickom stite, urcite sa pohybuju nablizku devy, ver mi, dnes kazda tuzi po bozku, schmatni nejaku, jemne a sup pod ceresnu
    publikované: 01.05.2010 17:46:57 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. to bonnie
    tak taky vyborny pernik viem upiect aj ja, sice sa mi sem tam zadrhne - alebo zdusi - neviem ako sa tomu hovori v odbornych cukrarskych kruhoch:-))) a najradsej tam mam orechy...ach jaj, tusim musim ist na par dni do sedlakova, nech maminka upecie:-)))
    publikované: 01.05.2010 17:47:49 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  41. idem na to,vazeni,
    dik,vam poviem jak dopadol.vsetci su hladni,jak slak,idem vyrabat asi 5chodov,mein gott.tu polveu mam jak urobit?polevu
    publikované: 01.05.2010 17:52:26 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  42. Bonnie
    ak mas varovu cokoladu, tak je to jednoduche,len roztopit trochu stuzeneho tuku a v nom nalamanu cokoladu, ak nemas, tak trochu oleja a masla, v nich roztopit kakao s cukrom
    publikované: 01.05.2010 17:56:30 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. a este
    v chladnicke mam kusok pernika, dost slusny kusok, ak by chybalo:)
    publikované: 01.05.2010 17:57:46 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Verbena
    si liečivá rastlina-železník, očisťuješ krv, aj v prenesenom zmysle.

    Sob, bingo!!!!! Bonnie= nezabúdaj, že trafená hus vždy zagága. Dúfam, že nemusím rozoberať a teraz idem do susedov počítať .

    Bonnie, vrch perníka natri ríbezľovým lekvárom a posyp kokosom , ani okoštovať nestihneš a nebude
    publikované: 01.05.2010 19:11:45 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. tak sla som nakoniec
    kombinaciou teba,sob a manualu z vitany,kde uvadzali 500g muky a este med,ale ten som nenasla,pridala som aj trochu bikarbony,lebo tu som nasla.navrch som dala trochu slivkoveho,lebo taky som nasla a cokoladu a la sob.vyzera krasne,akurat je asi lahko nedopeceny,lebo cesto je velmi krehke,o par chvil budu referencie,ci ide zjest a o dalsich par uvidim,ci dakoho vykoti.ostatne jedlo bolo vraj excelentne,ale treba priznat,ze hodujuci boli dost vyhladnuti:-)nepoznas este nahodou taky kolac,co sa upecie,na upeceny sa navrch naleje smotana a posype sa kokosom,je to rychle,je to fasa,ale zabudla som pomer surovin...
    publikované: 01.05.2010 20:03:38 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  46. vas,
    no sak ale ja som guliarsky menovala,tak som sa smiala nad tymi anonymnymi metlami,to bolo take podarene,husovo-trafene:-))).ten kokos bol dobry napad,skoda,ze som tvoj koment medzitym necitala.to je hrozne,jak vie byt clovek vytazeny v kuchyni a to som bola este boss a mala pomocnikov,lenze stejne...:-)
    publikované: 01.05.2010 20:06:42 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  47. chalan,
    dodaj ajty recept,pls,aj ten od maminy.ja som do toho sobovho pridala aj lieskovce a hrozienka,ktore som predtym nechala sofistikovane sparit.skoda,ze som taka full,ze ani nevladzem ochutnat moje pernikarske dielo:-)
    publikované: 01.05.2010 20:10:00 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  48. Bon
    nasla som toto rychle, je to ono?
    http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22754
    publikované: 01.05.2010 20:32:06 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. si genius,
    vypada,ze hej:-)dik...akurat mala poznamka,v tom co som myslela,tam sa neslahalo,len zmiesalo vsetko dokopy...
    publikované: 01.05.2010 20:45:43 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  50. bonnie,
    taký rýchly zákusok, nenáročný ti prilepukem: POTŘEBNÉ PŘÍSADY

    Těsto:
    1,5 hrnku polohrubé mouky
    1,5 hrnku cukr krupice
    2 vejce,1 prášek do pečiva, 2 lžičky sody
    1 ananasový kompot(menši) rozmixovat i se šťávou


    Krém:
    2 pomazánkové másla
    1 kupovaný puding vanilkový v kelímku (nebo uvařit půl vanilkového pudinku ve 200 ml mléka)
    1 lžíce cukru krupice
    1 vanilkový cukr


    ořechy, čokoláda na vaření

    POSTUP PŘÍPRAVY

    Vše zamíchat, dát péct, nechat vychladnout a potřít krémem.

    Nakonec posypat sekanými ořechy a polít čokoládou (100 g čokolády na vaření a 70g ztuženého tuku rozpustit ve vodní lázni).


    Čokoládu nemusíš takto robiť, ale koláč rozlrájaj a postrúhaj čokoládu a NAZOV KOLAčA JE O R G A S M U S . Už ten názov sám za seba hovorí
    publikované: 01.05.2010 20:49:05 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  51. este som nasla toto
    Prísady:
    3 vajcia,1 šálka kryštalového cukru,1 šálka mlieka,1 šálka poloh.múky, 1/2 šálky oleja, 1 prášok do pečiva, Posýpka: 1 šálka kokosu, 1/2 šálky kryšt. cukru, Sladká smotana
    Postup:
    Vajcia,kryš.cukor,mlieko,múku,olej a práš.do pečiva zmiešame a vylejeme na plech. Ešte surové cesto posypeme kokosom ktorý zmiešame s kryšt. cukrom. Upečieme. Na horúci koláč vylejeme smotanu-smotanu nešlaháme.
    publikované: 01.05.2010 21:00:33 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. perfektne:-))
    moc dik,baby,pernik vyzera,ze padne za vlast,aj ked mne sa fakt zda nedopeceny vnutri(ale moc to kompanii nevyhlasujem a jedlici sa tvaria,ze s tym problem nemaju)... zmaknut inu trubu je tusim tazsie jak zmaknut spojku na inom aute,kazda zabera inak.ani neviem,ktory kolac skor vyskusam...vas,co znamenaju pomazankove masla-to su tie na sposob luciny,alebo ze tam ma byt nejaka primes tvarohu?vsak tych masiel je tolkooo...a rozne gramaze...
    publikované: 01.05.2010 22:04:47 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  53. :)) práve som hľadala recept na muffiny
    samé kuchárky s receptami som tu stretla :)) zajtra vyskúšam tie muffiny a kokosový som už raz robila, chutil :) škoda, že ten môj neznáša puding...vyskúšala by som aj vasilkin orgazmus :P

    brú noc!
    publikované: 01.05.2010 23:38:28 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  54. to all girls
    tak toto sa mi paci, super, krasavice, len pridavajte recepty, ja ich precitam, navarim, zjem, ohodnotim svoj vykon a vase rady a ked to bude perfektne vydam kucharku, ked mi uz moju knihu nechceli vydat:-)))
    publikované: 02.05.2010 00:56:55 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  55. tak este recepty?
    vcera som robila svieckovu podla zjednoduseneho receptu, tory bol pred casom v TV.
    Nie je zla, takze, ak mate chut:
    kus pekneho hovadzieho , najradsej z mladeho byka, prespikujeme slaninou a cesnakom, opecieme na oleji a dame do hrnca s kopou zeleniny - 3-4 mrkvy,2 petrzleny, kus zeleru, cibula, kel..., pridame 1 bobkovy list, zopar zrniek noveho korenia, vegetu, zalejeme vodou, varime zo tri hodiny, kym masko nie je makke.
    Potom ho vyberieme, zeleninu rozmixujeme, ak je vzniknuta zmes husta, dolejeme do nej smotanu - sladku, na slahanie, na varenie, ako Vam chuti...ak je zmes riedka, do smotany dame na zahustenie tgrochu hladkej muky.
    Zvysny vytvor dochutime citronovou stavou. Kto ma rad, na tanier prida brusnice.
    U nas sa podavala k svieckovej knedla, niekto dava prednost cestovinam.
    Dobru chut:)
    publikované: 02.05.2010 09:07:39 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Sobica :)
    sviečkovú som už skúšala a hľadala recepty na nete a tuším som to poliala pred pečením aj karamelovou vodou :)) išlo o podobný recept, ako si popísala vyššie... chúťky si robíme, ja dnes upečiem tie muffiny a hodím recept, ak sa podaria ;)

    pekný dník!

    ps: a akú knihu Ti to Peter nevydali?
    publikované: 02.05.2010 09:59:38 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  57. Diustek:)
    predstav si, muffiny som este nerobila, nemam na ne formu.
    Svieckovu sm predtym robila inak, nechala odlezat, piekla, atd. vcera som skusala jednoduchsi, rychlejsi recept, az na tu dlzku varenia, inak takmer bezpracne:)
    Dobru chut k nedelnemu obedu:)
    publikované: 02.05.2010 10:28:17 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. chalan Peto:)
    pridavam recept na rychly obed:

    kuracie stehna ochutim korenim na pecene kurca, na pekac rozlozim kyslu kapustu ( ak je prilis kysla, preplachnem) , na kapustu stehienka, zlahka potriem olejom, kapustu trochu podlejem, spociatku zakryjem alobalom, neskor odokryjem a dopeciem .
    Druha moznost - na kapustu rozlozime nakrajane a osolene zemiaky, na ne stehna.
    K 1. moznosti podavame knedlu, druha je na pekaci komplet:)
    Zatial kazdy chvalil - vonave, chutne. chrumkave:)
    publikované: 02.05.2010 10:35:19 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. to SOB
    a ako mlady musi byt ten mladý byk?:-)))))
    toto su narocne recepty, ale poslem ich mailom mame aspon budem mat konecne odpoved na otazku, ktoru sa ma vzdy pyta, ked jej volam, ze pridem domov - "A čo navarím?"...tak nech sa jej paci, svieckova a´la SOB:-)))
    diky sister of B
    publikované: 02.05.2010 10:41:34 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  60. Peto:)
    svieckova nie je moj recept, bol v TV, zda sa mi najmenej pracny:)
    Mamina je urcite profik a skusenym okom rozozna, ktore masko je mlade - podla farby:))
    Ktovie, aka by bola svieckova zo soba...nezabudaj, ze tu je SOB skratka sestry od Bonnie, jej maso, je okrem ineho, poriadne stare a huzvave:)

    Stehna na kapuste su zdravsou nahradou pecenej kacice s kapustou:)
    publikované: 02.05.2010 10:52:19 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. to dia
    muffinny mam ja velmi rad, ale zas nebudem teraz experimentovat so sladky, lebo drzim dietu, teda ani nie, ze by som ju nejako extra drzal, lebo ju vzdy pustim, ked som v mcdonalde:-)))

    chcel som vydat prvych 40 clankov od Sexualnej hracky po Zaverecna,ale bez konca...no nejak som neoslovil..:-)
    publikované: 02.05.2010 10:53:43 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  62. Peto,
    obisiel si vsetkych? Treba si dat pohodlne topanky a ist od dveri ku dveram a ponukat...kym nepovedia - ano, toto vydame, spica:)
    publikované: 02.05.2010 11:00:18 | autor: SOB (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Peto,
    obisiel si vsetkych? Treba si dat pohodlne topanky a ist od dveri ku dveram a ponukat...kym nepovedia - ano, toto vydame, spica:)
    publikované: 02.05.2010 11:01:24 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. to sob
    ja sa neviem predat, mne povedia nie a ja poviem - ok, tak dik, dovi:-)))
    nevadi, ze to bolo v televizii, ja som to nevidel a mam to od teba, tak to aj poslem mame a hotovo:-)))
    publikované: 02.05.2010 11:27:52 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  65. chalanisko,
    no možno by si mohol ponúknuť vydavateľovi Hirax Baričákovi
    publikované: 03.05.2010 18:06:17 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  66. report,
    vazeni, tuto stranku pridavam do oblubenych,sem prificim,ked budem deinspirovana a nebudem vediet,ze co varit,piect.normalne nemozem vyskusat dalsie recepty,ten nedepeceny puding mal taky uspech,ze recept pytali dievcata i chlapci(heteraci,podotykam, tak si to viete predstavit,ako ich to muselo ocarit)a mam ho robit znova a znova...ak s tym neprestanu,ja ho snad znenavidim,lebo ja potrebujem zmenu:-))
    na muffiny treba formy,ze?
    publikované: 03.05.2010 18:26:32 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  67. Bonča
    aky nedopeceny puding? Co mi zase unikloooo?
    publikované: 03.05.2010 19:40:32 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. nedopeceny
    pernik,ten od teba,len som nieco pridala,nieco vynechala a trochu ho nedopiekla,no a vysledok?nehorazny uspech!!!chapes to?!
    publikované: 03.05.2010 19:46:41 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  69. Bonik,
    to je presne ono:)
    Nalepsie nedodrziavat recepty a pridat nieco vlastne, nech to ma smrnc:)))
    publikované: 03.05.2010 20:12:59 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. no...
    niekedy je to operativna nutnost,tie variacie,ked neni po ruke vsetko,co ma byt...
    publikované: 03.05.2010 20:31:30 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  71. PRE BONNIE
    Ferrero Rocher
    4 ks oblátky plnené (tatranky)
    6 PL čokoládový krém (Nutella) (stačí lacnejší!)
    50 g arašidy (nesolené)
    čokoládová poleva
    Tatranky (alebo iné keksíky) rozdrobíme, pridáme k nim 6 lyžíc mierne roztopeného čokoládového krému a najemno nasekané nesolené arašidy.

    Zo zmesi vytvárame guličky, ktoré namáčame v rozpustenej čokoláde a nakoniec ich ešte môžeme obaliť v nasekaných arašidoch.

    Poukladáme ich do košíčkov a dáme do chladu stuhnúť.
    DOBRÚ CHUŤ!!!

    Famózny zákusok
    35 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 12 dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetička soli. Mouku, cukr, prdopeč a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance". POLEVA - 18dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 30 dkg práškového cukru (dala jsem jen 20), 4 dkg kakaa. POLEVA - Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení. Necháme chvíli zchladnout a potom nalijeme na moučník a rozetřeme, aby se poleva dostala do všech dírek. Necháme ztuhnout

    Blesková trasená torta:

    Potrebujeme: tri smotany na šľahanie
    dve konzervy mandarínkového kompótu (tie menšie)
    dva pudingy Dr. Oetker bez varenia Créme Olé - vanilkový
    hotový tortový korpus z piškótového cesta (môžete si ho aj upiecť)

    Do väčšieho hrnca s pokrievkou, ktorá dobre tesní, nalejeme dve smotany na šľahanie, dva mandarínkové kompóty aj so všetkou šťavou a nasypeme dva pudingy. Základom úspechu je ten veľmi konkrétny puding Créme Olé.
    Šporovlivé žienky vyskúšali samozrejme aj iné, lacnejšie pudingy, tie nefungujú a neurobia z ingrediencií takú peknú hustú a hladkú hmotu.
    V obchodoch dostať puding vanilkový aj čokoládový. Použiť sa dajú oba, estetickejšie to vyzerá s vanilkovým.
    Nič nemiešame, iba hrniec zakryjeme pokrievkou a niekoľkokrát zatrasieme. Ako dlho treba triasť, pocítime veľmi rýchlo aj sami, pretože tekutý obsah sa zmení na krémový a s tým sa trasie ťažšie.
    Tortovú plnku natrieme na korpus. Ozdobíme šľahačkou vyrobenou klasickou metódou z tretej smotany.
    Pohodlnejšie žienky môžu použiť šľahačku v spreji, ale ak už fakt musíte, aspoň skontrolujte na obale, či sprej obsahuje aspoň trochu smotany, alebo je to čistá umelá hmota, resp. stužený tuk.
    Namiesto tortového korpusu sa dajú použiť aj obyčajné piškóty alebo keksy. Ak však chcete konzumovať dezert okamžite, čo po celej tej estráde asi chcete, piškóty nebudú mať čas nasiaknuť vlhko z plnky, preto je dobré ich namočiť do vychladenej kávy, prípadne kompótovej šťavy. No a ak si myslíte, že vám stačí polovičná dávka, tak plnku urobíte aj z jednej smotany, jedného kompótu a jedného pudingu.
    Nebude Vám to ale určite stačiť lebo torta je výborná.

    publikované: 03.05.2010 20:32:41 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  72. wow,
    ved budem jak kysna:-)) ale zapisujem:-) dnes som zase robila vyziadany pernik.tentoraz bez orieskov,ale s ribezlovym jamom.a cokoladou,samozrejme.dalsi rozdiel je,ze som ho dopiekla.a dalsi,ze pri krajani som nasla malicky kamienok,ale nepamatam,ze by som ho tam dala.no a este sa obavam,ci tam nebudu kusocky skla,o ktorych viem,jak by sa tam mohli dostat...
    publikované: 03.05.2010 23:09:05 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  73. to all girls
    dievcence moje najkrajsie, nejaky recept na dobry salat - zeleninovy - by sa nenasiel? mam kopec zeleniny a neviem, co teraz s tym, kedze mi pride suche dat vsetko so vsetkym a bez ziadnej prisady:-) diky
    publikované: 04.05.2010 15:58:39 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  74. tak daj,
    aku mas zeleninu? preferujes dresing octove,majonezove,jogurtove?
    publikované: 04.05.2010 16:07:25 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  75. hmm, na zeleninku dám môj recept
    biely jogurt, strúčik cesnaku, lyžica majonézy a korenie volá sa tsasiky, zamiešať , s tou zeleninkou je to skvelé :-) dobrú chuť
    publikované: 04.05.2010 16:11:18 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  76. k zelenine
    mi vacsinou staci olivovy olej, trosku vegety, pripadne citronovej stavy...samozrejme, ze su fajn aj speci zalievky, niektore dresingy sa daju kupit hotove a nie su zle...
    k uhorkam mam rada klasiku - vodu, ocot, sol, cukor, trosku cierneho korenia, alebo kyslu smotanu a tzaziki
    publikované: 04.05.2010 16:12:46 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. to bonnie
    salatovy mix s mrkvou, rukola, redkovka, brokolica, rajciny,idem este kupit cierne olivy,lebo tie mam velmi akoze aj rad:-) dresing? hm, no asi najradsej majonezove, ale kedze som sa rozhodol schudnut bez pouzitia sportu, tak myslim, ze ta majoneza musi z kola von:-)
    publikované: 04.05.2010 16:12:49 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  78. dresinky,
    co uvadzaju kocky, su fajn,majonezu mozes nahradit jogurtom.kazdopadne pridaj olej - olivovy,orieskovy,tekvicovy,alebo aky mas po ruke,ten treba,aby si zuzitkoval vitaminy rozpustne v tuku-A,E,D,K a dodaju aj chut. a dalej variuj koreniny,ake mas-pridaj nieco soli,mozes aj trosku medu,farebne korenie(myslim ten mix-cervene,zelene,biele,cierne),ale ak nemas,staci cierne,ak mas susene bylinky,daj,ak mas cerstve,este lepsie(petrzlen,bazalka,oregano,medovka,mata,salvia...niekto pridava aj kopor,ale to skor do octovych zaliviek) ..pridaj aj nasekanu vnat mladej cibulky,to je dobre a zdrave.brokolicu trochu spar,alebo kratucko povar,ostane jej krasna farba a chrumkavost.cesnak roztlac a pridaj do zalievky,tak sa ti lepsie distribuuje do zalievky.mozes pridat aj salatove syry typu mozarella,feta,atd, uvarit vajco na tvrdo, pripadne semienka,ci orechy. ja sa prave chystam experimentovat so semienkami,posledne som dala nelupanu slnecnicu,to neni dobry napad,teraz skusim lupanu a trochu ju skusim nasucho oprazit predtym,uvidime,co vznikne.
    ad chudnutie,jak sa da schudnut bez pouzitia sportu,bez upravy jidelnicku, bez pouzitia penazi na zrevidovanie nepotrebneho?kebyze niekto viete,dajte tip:-))
    publikované: 04.05.2010 16:26:57 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  79. Bonulka
    na hrade je hladomorna, dat sa tam zatvorit aspon na mesiac, nemusis cvicit, jest nedostanes, nic neminies, urcite schudnes, to by bola uspora...lenze...je do nej prilis uzky otvor:(
    Keby sme tam sedeli spolu, mohli by sme pokecat, zasmiat sa, nemuselo by to byt zle:)
    Opakujem, otvor je malickyy:(
    publikované: 04.05.2010 16:32:03 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. jak malicky?
    da sa tam aspon nasypat?a co by sme tam pili?
    publikované: 04.05.2010 17:35:40 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  81. to all girls
    diky diky za napady, kedze ma najblisie dva tyzden cakaju len salatove, vyskusam vsetky, a budem postupne referovat, he..

    bonnie, mojmu zdevastovanemu telicku nemozem urobit taky sok, ze z vyprazancov prejdem na salaty a do toho este aj sport, musim ist na neho postupne, aby sa mi nezlaklo a nedostalo z toho sok:-))))

    do vezicky nie, do vezicky, ja mam strach z malych priestorov:-)
    publikované: 04.05.2010 17:46:05 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  82. Bonnie, Peto:)
    hladomorna je smerom dole, nie vo vezi, otvor,ktorym do nej hadzali nestastnikov je taky uzky, ze by som nim nepresla ...snad len po kuskoch, ale potom by mi uz bolo jedno, ci schudnem...
    Zacina sa mi pacit predstava, ze by sme tam boli trio... dole je len hlina a kamen, mohli by sme si rozpravat, spievat, smiat sa, kym...
    publikované: 04.05.2010 19:00:05 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. to SOB
    ...kym by sme vsetci traja nepomreli od hladu.-)))))))))))) alebo od smiechu:-)))
    publikované: 04.05.2010 19:28:15 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  84. Peto:)))
    preto tie bodky...myslim, ze by to bola super odtucnovacka, taka pohodovkova, bolo by o com pokecat , o smiechotach nepochybujem:)
    Len ten otvor...najskor by ho museli zvacsit a potom zabetonovat:)
    publikované: 04.05.2010 19:34:27 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. chalan,
    keď chceš experimentovať, tak pridám i ja niečo:
    šalát, rukola, alebo púpava, biely jogurt, šťava z pol pomaranča, 1 lyžička šťava z citróna, korenie - farebné, alebo iba čierne, soľ, redkvička, rajčina, olivy, červená cibuľa. Poprípade kukurica.

    červená kapusta, kukurica, olivy, biely jogurt, soľ, korenie, lyžička citrónu, alebo ovocného octu, pol lyžičky cukru
    recept, čo dala Zaria, mne najviac chutí, ale používam len smotanový jogurt
    Je zaujímavé, o čom pôvodne bol článok. perfektná diskusia o ženách, pre ženy, so ženami
    publikované: 04.05.2010 20:07:47 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. a s
    chalanom:-)
    pocujte trio,taku hladovku by som prezila,(asi)keby som ju s vami zazila:-)
    publikované: 04.05.2010 21:02:06 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  87. ach jaj, dievcence
    dakujem za vsetky, vsetky recepty...no moje plany na ukrojenie z brucha pomocou zdravych salatov sa vcera pretrhlo a neodolal som bravcovemu na stave s ryzou...ppri jedeni bol vraj na mna taky pohlad, ako keby som dva tyzdne nemal nic v zaludku
    publikované: 05.05.2010 13:41:48 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  88. ach jaj,
    ja som este nezacala dietovat,ale uz sa psychicky pripravujem a preto by bolo ziaduce, aby som uvedomelo prechadzala na zdravu stravu a nestopovala sa hypermegakravinami, aby bolo jasne, ze mam v hlave kusok mozgu a nie kus zbytocnej neuvedomelej hmoty ...tak nemusim reportovat, co som dnes dostala do seba ja, vsak nie? lebo,ked to nenapisem, tak to aspon neuvidim:-))
    publikované: 05.05.2010 19:42:58 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  89. este by som chcela povedat,
    ze Ta citam aj na novom blogu, len si nepamatam pristupove heslo, tak Ti pisem sem, aj ked sa vlastne budem , uz kolky raz, opakovat - skvele pises, dobre sa to cita...
    publikované: 07.05.2010 09:50:21 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. vcera som robila ten orgasmus,
    mam ho este aj dnes,asi preto,ze som predtym urobila este ine dobroty a neostalo miesto...
    vas,zaujimala by ma specifikacia tych pomazankovych masiel,mne sa videlo prilis slane,musela som pridat ovela viac cukru,nez uvadzal recept. ad coko -nedala sa mi cez plnku a oriesky natriet ako suvisla poleva,tak som tam nasekala lyzicou ornamenty,vyzera,aj chuti to dobre.aky tuk pouzivate na tu cokoladu?uvedte mi znacky,pls,dik.
    jaj,a to cesto je zvlastne,sice velmi dobre,ale take netradicne na moj vkus,aku ma farbu,ked ho ty upecies?
    publikované: 07.05.2010 17:23:04 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  91. Bonnie, pssst:)
    Taketo intimnosti prezradzas? Tolko Ti vydrzi jeden orgazmus? Ty sa, dievca, nezdas:)
    Osobne na cokoladu pouzivam 100% stuzeny tuk - Cera a jemu podobne
    publikované: 07.05.2010 17:40:37 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. blaznies,sob?:-)
    som vari nejaky multimegasikovny tantrik,co pecie,vari,pise a orgazmuje + dalsie aktivity naraz a v kuse 2dni ci co?tomu hovorim multitasking,ale tak pokrocila nie som:-)) ty sa nezdas,jak ma precenujes!:-))
    co je podobne cere?aj napriklad palmarin,hera...,ci to je ina kategoria?viem,ze tam nejak zalezi na tej tuziacej schopnosti,ale uz som zabudla detaily...
    publikované: 07.05.2010 19:14:06 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  93. Bonnie
    neviem, cim to je, ze mam o Tebe vo vsetkych smeroch ohromne vysoku mienku:)
    Cera, kedysi Iva, ci Ceres...tak sa tusim volali stopercentne stuzene tuky...
    Hera a Palmarin su skor na plnku a do cesta, netuhnu ako stuzeny tuk...
    publikované: 07.05.2010 19:25:37 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. som si myslela,
    ze su skor do plniek ako nahrada masla,ale poleva stuhla jak das aj tak.mohol to byt tym,ze som pridala trochu vody?ktory je este podobny cere,okrem tych,co kedysi?
    ps:ani ja neviem,cim to je,nemas teplotu?:-)
    publikované: 07.05.2010 22:08:23 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  95. segrus,
    skor som podchladena, mame tu zimuuu....neviem cim to, ze je v bytoch zimisko.
    Skus sa spytat predavaciek v obchode, ked sa Ti nechce citat na obaloch, ktory je stuzeny:)
    U nas vidavam len Ceru, napr. v Bille, stuzene tuky byvali vacsiou v bielych obaloch...
    publikované: 07.05.2010 22:17:39 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. dik:-)
    moc ma nebavi sa vypytovat predavaciek,casto sa mi dostava odpovede,ze su tam len brigadne,alebo su z ineho oddelenia,alebo ze su proste prispate a nevedia nic.potom je uplna rozkos,ked natrafis na nejaku,ktora nielenze trafi k spravnemu regalu,ale este aj o vyrobkoch nieco vie a povyprava...
    publikované: 07.05.2010 23:01:39 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  97. nuz
    mne sa obcas stane, ze miesto predavacky oslovim zakaznicku:)
    Kde su casy "Zeny za pultom", kedy predavacky nosili plaste a cipôckove celenky vo vlasoch...hned som vedela, kto je "kompetentny", teda, aspon by mal byt:)
    Biele obaly menim na strieborne, to je presnejsie:)
    publikované: 07.05.2010 23:08:34 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. ha,
    to sa stava aj mne.ale zistila som,ze sa oplati oslovovat managerov,odlisis ich tak,ze maju civil a obcas v ruke pero a nejake dosky(niekedy aj menovku,to je lepsie,nehrozi,ze oslovis konkurenciu,ktora zapisuje ceny,alebo agenturu,ktora to pre nu robi),oni vedia a casto aj prinesu zo skladu,ked neni v regali,co hladas.btw,mne uz sa stalo,ze i mna oslovili ako predavacku,ked som maturovala zaujato nad nejakym regalom:-))
    moc dakujem za upresnenie,este mi povedz,akym fontom su pisane napisy:-))
    publikované: 08.05.2010 00:17:22 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  99. Bonnie
    posielam obrazok:
    http://www.zlacnene.sk/detail/cera-stuzeny-tuk-250g-172404/
    v akcii uz pravdepodobne nie je, to len na ilustraciu:)
    publikované: 08.05.2010 09:49:28 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. sob:-)
    a ze je stuzeny,si mozme akurat tak vycucat z prstu,to je horzne,tie znacenia vyrobkov:-)
    publikované: 08.05.2010 16:01:25 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  101. Bonnie
    dnes som robila kura na kapuste, bravcove na rasci a sampionoch, bravcove s grilovacim korenim, pecene zemiaky, piskotovy kolac s jahodami, ten je rychly a je dobry:)
    Na jednoduche piskotove cesto hodim jahody z kompotu, z kompotovej vody a Zlateho klasu urobim zelatinu , tu dam navrch a kolac je hotovy...
    Varenia mam dost na tyzden, este ma caka upratovanie ...som pomalaaaa...
    publikované: 08.05.2010 17:36:28 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. sikulka,
    to znie vyborne,hend by som sa prisla najest:-)
    ja som este pomalsia a budem este viac,seklo ma,kua,boli to jak slak:-(
    publikované: 08.05.2010 17:54:05 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014