adam j. pallo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mám chuť...vyhovoriť hospodárskej kríze jej globálnu promiskuitu.

chuť sa zatiaľ definitívne vrátila...

Bol som si vedomý svojej nepriaznivej situácie. Bez koláčov sa mi nechcelo pracovať, a pretože mi ich nikto neupiekol, ležal som vyvalený na gauči a sledoval v televízii okolitý svet. Každú minútu sa, pre nedostatok koláčov, niekomu nechcelo pracovať. 

S globánym oteplovaním, ktoré som pocítil už pred pár rokmi priamo na vlastnej koži, sa do globálneho systému predrala všadeprítomná kríza. Konečne som nebol sám.

Potreboval som ju ako soľ, na ktorú som nemal ani cent, a ona potrebovala niekoho ako som ja. Usilovného, mladého, špinavého a smradľavého mladého muža, ktorý sa už niekoľko týždňov váľa na gauči a nediví sa, prečo mu odpojili vodu a dvaja statní chlapi s policajným dozorom berú gauč a iné funkčné zariadenia.

Mykol som plecami, otriasol som sa ako vyschnutá jabloň a kráčal ďalej. Nebol som predsa sám, mal som za frajerku najslávnejšiu "slečnu", ktorá má sprevádzala na každom kroku. Dýchala ten istý vzduch, v noci sa so mnou milovala a ráno so mnou vstávala. Bol som šťastný. Našiel som tú pravú, ktorá pevne stála vedľa mojej ľavej ruky. Pozvali ma na pohovor do práce.

Bol to v poradí desiaty pohovor. Na všetkých predchádzajúcich sa vyhovárali na moju frajerku. Prepokladal som, že do desatice všetko dobré. No zopakoval sa ten istý scénar. Začalo mi to prekážať, nikto nebral ohľad na kvantum mojich nekvalitných kvalít, ale hneď sa všetci vyhovárali na moju frajerku. Nechcel som ju raniť, nič som jej nepovedal. Zbytočne by sa trápila, a to som v našom začínajúcom vzťahu nechcel. Predstavil som ju priateľom.

Na moje veľké počudovanie ju všetci poznali. Nikto sa s ňou nebavil. Dopredu ju odpísali a nedali jej jedinú šancu. Boli plní predsudkov voči nej, čo ma veľmi zarazilo a urážalo. Takto sa nikto k mojej frajerke správať nebude.  Podobná reakcia sa dostavila aj od rodičov. Vydedili ma, kým si nenájdem riadnu prácu a frajerku, nemám sa im ukazovať na oči a mám si zmazať ich číslo v telefónnom zozname. Rozplakal som sa.

Nevydržal som ten nápor odporu, zloby a nepochopenia. Našiel som si svoju spriaznenú dušu, ktorá nechce po mne peniaze, prácu, drahé dary a nepretržitý sex, ktorá nič nechce a každý je proti nej. Pohladkala ma po vlasoch s poznámkou, že to nejak prežijeme. Spolubývajúci sa vrátil neskoro v noci.

Bol natáčať reportáž v Bruseli. 27 hláv najmocnejších štátov EU rokovolo o mojej frajerke. Myslel som, že on bude ten jediný, ktorý pochopí, no pridal sa ku všetkým hlavám v EÚ a rozviazal so mnou všetky kontakty. Bol som však rád, že ma varoval pred celým svetom, ktorý bojuje proti mojej frajerke. Zaželal mi veľa šťastia a odišiel. Chopil som sa svojej chlapskej úlohy, ktorú doteraz predstavovala moja frajerka. Museli sme sa porozprávať z očí do očí, ako žena a chlap, respektíve žena a ja.

Vyrozprával som jej všetko, od neúspechoch na pohovoroch cez predsudky kamarátov a rodičov až po celosvetový boj proti nej. Vysvetlil som jej, že  nie som ten typ, ktorý by bez pomoci ostatných vyprovokoval tretiu svetovú vojnu. Rozišli sme sa.

Bol som skutočne zamilovaný a trvalo dlho, kým som sa z rozchodu spamätal.

Varím si obed do práce, čítam esemesky od mamy, ktorá sa teší na víkend, kedy prídem domov a odpovedám kamarátom na maily, že večerné pivo platí. Nepozerám správy, zbytočne by som nahneval nad tým, že celý svet sa vyhovára a bojuje proti mojej bývalej frajerke a beztak sa na každom kroku dozvedám, že sa jej darí dobre.

Mám chuť povedať jej, že to bolo krásne, len mi je ľúto, že som ju nedokázal presvedčiť, aby sa vzdala tak isto ako ja. Byť sám proti všetkým sa  častokrát nevypláca.Dúfam, že to niekedy pochopí a vzdá sa. Možno sa vráti  späť ku mne a skončí so svojou globálnou promiskuitou.

(venované všetkým tým, ktorí nehľadajú zbytočné výhovorky v dnešnej dobe a radšej konajú)


pre uvoľnenie fantázie | stály odkaz

Komentáre

  1. Peter, Tvoja chuť
    ide správnym smerom...:-)
    publikované: 26.11.2009 20:12:11 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  2. to zara
    dakujem:-))) snad ma chut na vsetko chutne nikdy neprejde:-.))))
    publikované: 26.11.2009 22:16:56 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Peter, chute treba živiť
    a potom strážiť, takže je to na Tebe, moja chuť čítať Tvoj blog sa stupňuje :-))
    publikované: 26.11.2009 22:27:45 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  4. TO ZARA
    tak to ma tesi, ja len dufam, ze moja chut pisat sa nevytrati:-)))
    publikované: 27.11.2009 18:56:51 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014