adam j. pallo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Stupidhead a neznámy jed.

  Jedno nepekné ráno sa Stupidhead zobudil takmer na obed. Mal na sebe oblečené pyžamo s obrázkami neznámych tvorov, o ktorých nič nevedel, ale páčilo sa mu, keď ho v noci štípali a vyciciavali z neho krv.

„Maaaaguuuus“ - zakričal z celého hrdla a zo síl, ktoré mu skoro nestačili.

Jeho najvyšší radca dobehol do Stupidovej spálne a zadychčaný sa spýtal svojho pána, čo potrebuje.

„Chcem sa dnes rozprávať so zvieratami. Skontrolovať „kolenníkov“ ako pracujú a uzákoniť zákon o nezákonnom šťastí.“

„Áno Vaša Stupidita, všetko je pripravené, zvieratá sa už takmer naučili hovoriť po stupidsky, kolenníci takmer pracujú a zákon o nezákonnom šťastí sa takmer vypracoval včera. Použili sme len prvé písmená abecedy, aby ste rozumeli, stačí ho len podpísať.“

Magus bol priemerne chudobný človek s podpriemerným platom. Zarábal dva stupidy na hodinu a zadarmo dostával každú hodinu kilo masla, avšak so zákazom na kúpu akéhokoľvek pečiva. Stupidheada nemal rád, no nedokázal ho opustiť. Bol mu ako bratom, z ktorého by chcel sestru, no nestalo sa, lebo proti prírode a plastickým chirurgom nezmohol nič.

„Choď preč, Magus a zavolaj mi zvieratá. Musíme prediskutovať dôležité veci.“

Magus sa vzdialil a pri dverách dvakrát zaméékal, raz zaerdžal a trikrát kopol sliepku do zadku. Koza, kôň a sliepka sa nahrnuli do Stupidheadovej spálne.

„Mám pre vás dôležitú úlohu a vy ste jediní, ktorí sa môžu na to podujať. Zistil som, že za mojou školou, na pravom brehu netečúcej rieky, sa usadili divné čierno-žlté muchy, ktoré majú v sebe jed a toho sa musíme zbaviť. Nájdite niekoho, kto ho kúpi.“

Netrvalo dlho a sliepka našla vhodného kupcu, ktorého ponuku prebil bratranec kozej sesternice z druhého kolena z krajiny, ktorá sa doteraz neobjavila nikde na mape, ale každý o nej vedel, aspoň z počutia.

Kôň bol neutrálne blbý a jeho názory sa brali do úvahy s dvojročným oneskorením. Celú dobu nikoho nepočúval, lebo sa kopytom špáral v uchu a čítal pritom čerstvé vydanie denníka „Nové Stupidky“. Nemal rád sliepku, lebo vždy kvákala, a vtierala sa Stupidheadovi do jeho hlavy pri každej príležitosti. Kozu ľutoval, lebo vedel, že jej cap spáva za kurínom s jeho kobylou.

Predaj sa uskutočnil na tajnom mieste za účasti všetkých obyvateľov Land of Stupidhead. Nikto, okrem koňa nevedel, čo sa vlastne predáva, ale všetci sa radovali, že sa niečo predalo a budú peniaze na Stupidheadovu dovolenku, lebo si ju po dvoch mesiacoch zaslúži.

Tri týždne po najvýhodnejšom predaji ostatného roka, polovica „priemerníkov“ a desať percent z polovice „kolenníkov“ zistilo, že prišlo do práce zbytočne. Došiel im hlavný materíál, z ktorého vyrábali sladkú šťavu pre odberateľa z ďalekého vesmirientu.

Vybrali sa za Magusom, ktorý v čase ich príchodu rátal dlhy z Stupidheadovej dovolenky.

„Pán Magus, zmizla hlavná surovina, z čoho máme vyrábať teraz sladkú šťavu pre odberateľa?“

Stupidhead začul sťažnosť polovice priemerníkov a desatiny polovice kolenníkov a vstúpil do miestnosti, Magusovi na nohu a do reči.

„Mlč, priateľu, toto ja vybavím. Milí obyvatelia, vidíte tie veľké zmeny, ktoré sa odohrali za tú dobu, ktorú som bol na dovolenke? To je pokrok smerom dozadu, tam kde ostatní neboli a dlho nebudú, my už konečne sme. Sme tu prví a nikoho si sem nepustíme, lebo pokrok vzad je našou prioritou. Choďte teraz do ulíc a oslavujte a spievajte spolu s mojou ženou pesničky šťastia a vzadkroku, v ktorom náš Land of Stupidhead, vďaka mne, rozkvitá.“

Viac „priemerníci“ a „kolenníci“ počuť nepotrebovali. S úsmevom na tvári a s nalepenými chlpmi pod pazuchami, ktoré vytvárali pri primeraným veternostných podmienkach obraz hlavy Stupidheada, sa vybrali do ulíc a oslavovali vzadkrok svojho Stupidheada.

O dva dni, keď sa oslava skončila, Stupidhead vyhodil zo školy všetkých zamestnancov fabriky na výrobu medu. Land of Stupidhead prišiel o polovicu „priemerníkov“ a desatinu polovice „kolenníkov“, lebo vyhodenie zo školy znamenalo smrť.

Fabriku, v ktorej doteraz pracovali, kúpil kôň a zriadil si hydináreň. Sedí teraz vo svojej kancelárii, popíja si najlepšie šampanské a vychutnáva kozí syr. JE nakoniec veľmi rád, že jeho názor o predaji včelieho jedu, pochopia až o dva roky a je mu jedno, že Land prišiel o všetky včely a významného odberateľa z vesmirientu.

 

escape to "Land of Stupidhead" | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014