adam j. pallo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Myšlienky na červeno(v)lásku.

pokrač. čl. Vytetované city

„Do riti, čo sa tam zas stalo“ - sedel v aute a nervózne sa snažil prekonať kolaps v hlavnej úlohe snehu a nepripravených účastníkov dopravy.

Spieval si do rytmu All I Want For Christmas Is You, ktorú prerušil dopravný servis Fun rádia. Mariah Carey nahradil jeho hlas, kým nezačul, že hlásia o dopravnej nehode, ktorá sa stala pár metrov pred ním. Spozornel.

Hovorili o zdržaní 15-20 minút. Hlavou sa mu preháňalo kopec megavulgárnych výrazov. Chcel ich nechať v nej, lebo by ho okrem prázdnych sedadiel v interiéri jeho auta nikto nepočul. Vyšiel von a zapálil si cigaretu.

Husté sneženie sa na chvíľu ukľudnilo, čo mu doprialo pohľad, na ktorý odvtedy nezabudol.

Žena s prefarbenými, červenými vlasmi sa hádala so stodvadsať kilovým „hovädom“, o tom, kto mohol za to, že jeden narazil do druhého.

„...si si ten šoferák asi vyfajčila, kam pozeráš, sliepka?“ - hučalo „hovädo“ na červenovlásku.

„By som rada vedela, v ktorých lazoch si si ho robil ty. Ako ja mám vedieť, že chceš odbočiť vľavo, keď vyhodíš smerovku minútu po tom, čo odbočíš. Kto si tu čo vyfajčil? Koľko rití si ty pretiahol, aby ťa vôbec pustili sadnúť si do auta?“ - komédia naberala na obrátkach.

„Ty sliepka, si si v aute farbila vlasy? Keby sleduješ ostatné autá, vedela by si, že keď zablikajú tie červené svetlá, znamená to, že brzdím.“

„Tak to ti blikali asi niekde na východe, ty chytrák. Šoférovať som vedela skôr, než si ty zistil, že konský pohon je dávno minulosťou. Miláčik, tomuto, čo si predvčerom dostal do rúk, sa nehovorí hijóó, na to treba aj nejaké školenie.“

Fajčil cigaretu a pozoroval ako sa farba tváre stodvadsať kilového hoväda mení na farbu vlasov bratislavopatriotke.

„Nebudem sa tu dohadovať s grázlom, uvidíme, aký budeš frajer, keď príde polícia“ - červenovláska obišla auto stodvadsať kilového „hoväda“ a skrčila čelo pri pohľade na jeho ŠPZtku - „HE? To čo je za značku? Hélium?“ - skríkla červenovláska na "hovädo" , ktoré nechápavo krútilo hlavou.

Neovládol sa a rozosmial sa. Cigareta mu vypadla spomedzi dvoch, trasúcich sa od zimy, prstov. Pozoroval ich dohady, kým neprišla polícia a nesnažila sa upokojiť a usmerniť nielen dopravu, ale aj červenovlásku a stodvadsať kilové hovädo z okresu „Hélium“.

Dostal sa do práce s meškaním. Dal si kávu a s myšlienkami na červenovlásku sa pustil do prípadu, na ktorom pracoval dva týždne.

„Dobré ráno“ - pozdravila ho sekretárka Helena - „vidím, že napriek počasiu, máte dobrú náladu.“

„Niektorí nezodpovední ľudia sa vedia o ňu vždy postarať. Je to cirkus, ktorý musíme prežiť, alebo je to nedostatok starostlivosti magistrátu o naše cesty?“

„Tak to ja neviem, chodím električkou a som spokojná, prídem vždy na čas, na rozdiel od môjho šéfa, ktorý sa musí vyvážať autom.“ - odpovedala Helena.

„Prichádzate o veľa humorných situácii.“ - odpovedal jej.

„Nevadí, mne ich vynahradí televízia.“ - bránila sa 50 ročná žena závislá od sledovania kriminálnych prípadov.

Pousmial sa.

„Dnes posunieme poradu na desiatu. Musím si vybaviť ešte nejaké veci, poprosím Vás, dohľadnite na to, aby boli všetci prítomní. Ďakujem.“

Len čo Helena odišla, vyťukal na mobile číslo svojho bývalého spolužiaka zo strednej školy. Ich priateľstvo sa začalo päť rokov po jej skončení, keď na stretávke zistili, že jeden druhému môžu byť užitoční. Právnik a vyšetrovateľ je dobrá kombinácia k spáchaniu akcie "ruka ruku myje".

„Ahoj Andrej. Neruším? Chcem len dohodnúť obed. Bude sa ti dať o pol jednej?“ - povedal do telefónu Marián, ktorého všetci volali Majo, a ktorý aj pri rozhovore s kamarátom zo strednej školy, myslel na raňajšiu šou červenovlásky a "hoväda".

„Servus Majo, keď povieš o pol jednej, tak budem tam, kde povieš, o pol jednej. Čo navrhuješ?“

„Nechám výber na teba. Dnes mi je jedno, čo a kde budem žrať.“ - odpovedal Majo.

„Si zas prefikal celú noc so štetkami v bordeli?“ - vyzvedal Andrej.

„No o tom ti poviem skôr pri pive ako na obede. Takže o pol jednej, platí?“

„Zavolám ti pol hodinu pred tým, že kde. Inak platí, maj sa, starec.“ - ukončil Andrej rozhovor a s polousmiatou perou rozmýšľal nad tým, aké krásne je opäť byť slobodný.


medziľudské vzťahy | stály odkaz

Komentáre

  1. ... :-)))...
    ...blbý záver...vlastne bez záveru...teraz nech to tu strážim,lebo som zvedavá, čo bude ďalej.... :-)
    publikované: 12.09.2009 19:10:56 | autor: flexi (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. flexi, diky:)
    uz som myslela, ze som zle pochopila, teda nepochopila:)
    publikované: 12.09.2009 19:16:13 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014