adam j. pallo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mám chuť....roztrieskať si hlavu o železnú pannu a nechať ju vykrvácať (tú pannu).

Nebolo mi dnes všetko jedno, a už vôbec nie dve. Skúšky od nevidím do pozajtra a k tomu ešte aj nával hnusného počasia, ktoré mi nejako pozitívne vplýva na moju bohom zabudnutú auru.

V širšom aj užšom slova zmysle, som rád, že tu bola včera jeseň a dnes môžem vyzdobovať vianočný stromček a voskovať lyže a zamknúť na tri až desať zámkov kolieskové korčule, na ktorých sa ešte otáčajú koliečka z minulotýždňového "private" závodu na hrádzi.  Mám depresiu? Nie, nemám, len mám na niečo chuť a som nervózny z toho, že neviem na čo. 

Vykradol som spolubývajúcemu zásoby slaných tyčiniek a Mars tyčiniek a papiere z nich napchal spolubývajúcej do topánok a z rozčarovania nad zákernosťou mojej osoby, persony non grata vo vlastnom tele, som sa chcel vo vani utopiť. Nepodarilo sa. Viem plávať, krucifix.

V užšom aj širšom slova nezmysle, som sa presvedčil, že niektoré veci som sa vôbec učiť nemusel, sú priťažujúcimi okolnosťami mojich plánov o poznaní seba samého v podmorskom svete pretekajúcej vane.

Ležal som tam a zíral do stropu. Zapálil som si cigaretu. Opačným koncom. Nevadí. Cez filter som sa prefajčil k svojej hube, popálil pery a jazyk.  Vyskočil som z vane a utekal do mrazničky. Otvoril som ju a prilepil jazyk na vnútornú časť jej dverí. Bolo to husté a hnusné. Bolo to zamrznuté a ja som to lízal, lebo ma jazyk príšerne pálil. Prišla spolubývajúca.

Kúpila si Mars tyčinky a nanukovú tortu. Potrebovala ju niekam ukryť, do mrazničky uz nechcela. Videla ma nahého ako olizujem dvere na mrazničke a ja ju oblečenú ako stojí nado mnou a vrieska. Hrozný pohľad pre ňu, ešte horší na ňu. 

V extenzívnom aj intenzívnom výklade danej situácie som dospel k názoru, že niektoré veci v živote vidieť nemusím, stačí, že si o nich niekde prečítam, keďže som sa to niekedy dávno učil a dodnes nezabudol.

Dostal som horúčku a chuť na sex. Dal som si paralen a prečítal Čenkovej deti. Horúčku zabil paralen, chuť na sex premohol charitatívny pocit pomôcť všetkých Čenkovým deťom dnešnej doby. Zazvonil telefón.

S kamarátom som v Pizza Hot jedol pizzu s priemerom väčším ako moja bolševická hlava, ktorá prvým hryzom zabudla na moderné deti z rodín Čenkových, a sledoval som rozkvítajúci sa narcizmus medzi kvapkami dažďa.

Nikto na nikoho nehľadel, len ja som očumoval všetkých a prežúval veľké kusy pizzy zo zámoria, vyrobenej z polotovarov od neznámeho slovenského výrobcu. Zamyslel som nad dnešným svetom, včerajšími televíznymi novinami a zubami riadne kusol do spáleného jazyka. Nikdy to už robiť nemudem. Myslím rozmýšľať.

Radšej si otrepem hlavu o železnú defku, ako by som ju mal trápiť rozmýšľaním nad tým, prečo trvala jeseň dve minúty bez pol sekundy, prečo som sa naučil plávať, keď teraz potrebujem vedieť úplne niečo iné a prečo ľudia už nechcú pozerať iným do očí, keď vedia, že potrebujú pomoc väčšiu ako deti z dynastie Čenkových.

Je to strata času a víťazstvo falošných predsudkov a mne je ľúto, že som  taký sprostý, a vsadil si na falošné predsudky.

Mám chuť na kávu. Snáď nebude falošná ako počasie a brazílski plantážnici ( uvádzam len ako vzorku ľudí, inak tým myslím seba, teba a ešte aj tých, ktorí, bohužial, prídu po nás).


pre uvoľnenie fantázie | stály odkaz

Komentáre

  1. Živo som si predstavil,
    ako nahý lížeš mrazák zvnútra... ((-:
    publikované: 13.10.2009 22:26:28 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  2. pekna dynamika textu. krasne hltave citanie jednym dychom.
    ... :)
    publikované: 14.10.2009 01:05:54 | autor: tulipany-s-dlhymi-nohami (e-mail, web, autorizovaný)
  3. to lasky
    fuha, no tak tu predstavu t iteda nezavidim:-))))
    publikované: 14.10.2009 08:32:54 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  4. to tulipany
    dakujem:-)) dynmicky zivot, dynamicky text - kto ho uz len dnes nema:-)))
    publikované: 14.10.2009 08:33:53 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014