adam j. pallo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vítajte v Land of Stupidhead.

kde bolo, tam nebolo, ale doma najlepšie.
Za deviatimi marihuanovými oblakmi a jednou nezvestnou babkou sa o dva koly opierala škola. Riaditeľom bol muž, ktorého všetci volali Stupidhead. Bol nielen riaditeľom školy, ale aj starostom veľkého mesta, ktoré sa rozprestieralo od východu slnka po jeho západ a aby všetci vedeli, kto je tam šéf, dali mu meno Land of Stupidhead.
 
Škola bola centrom všetkého diania. Bývali v nej svadby, pohreby, riešili sa v nej súdne spory, organizovali hudobné festivaly a športové podujatia. Bola rozlohou najväčšia budova a život každého obyvateľa bol s ňou spätý. Kto sa ju pokúsil ignorovať, zomrel.
 
Jej riaditeľ a zároveň aj starosta Landu, aby som ho neurazil, Stupidhead, bol do týchto funkcií zvolený na základe svojich vedomostí. Bol vzdelaný, lebo poznal slovom a písmom polovicu abecedy a ako jediný vedel násobiť jednotkou.
 
Vydával zákony, ktorých porušenie sa trestalo vyhodením zo školy, teda smrťou. Bol sudcom, kňazom, veliteľom mimolandových síl a jediný majiteľ všetkého, čo sa v Lande nachádzalo, vrátane ľudí, prírody a slnka.
 
Zo všetkých chlapov v Lande mal najviac detí, dovedna 78, z ktorých dvadsiatim bol pokrvným otcom. Jeho žena bola pouličná umelkyňa, ovládala druhú polovicu abecedy a vedela ako jediná používať práčku, pretože si dokázala prečítať polovicu návodu na jej použitie.
 
Výzorom sa celá Stupidheadova rodina odlišovala od ostatných obyvateľov. Jeho deti boli vysoké s troma čiernymi vlasmi, posypaných množstvom lupín, ktoré všetci nazývali hviezdny prach. Mali tri oči, z ktorých dve vždy spali a jedno bdelo. Stupidheadovi synovia nezarastali na tvári, len na ušiach a hlas jeho dcér, na rozdiel od dcér ostatných otcov, prechádzal v období ich dospievania mutovaním.
 
Sám Stupidhead mal najväčšiu hlavu v Lande. Bola taká ťažká, že jej váhu nevydržal jeho krk a prepadol sa do hrudníka. Chodil nemotorne a nikdy nerozprával, ale spieval. Jeho falošný hlas spôsobil stratu sluchu desiatim percentám obyvateľom, ktorým boli následne vyrezané jazyky, aby nikto nepočúval ich slová, keďže oni sami nikoho nepočuli.
 
Obyvatelia Land of Stupidhead boli nízki, priemerná výška bola 154 centimetrov, každý, kto prekročil tento Stupidheadom stanovený priemer, musel chodiť celý život po kolenách. Nikto z obyvateľov nemal prácu na plný úväzok, len polovičný, Stupidheadom stanovený na sto rokov.
 
Stupidhead okrem množstva iných stupidných zákonov, uzákonil maximálnu povolenú dĺžku života obyvateľov, konkrétne na stodesať rokov a jeden deň. Vo výnimočných prípadoch sa povoľovali dva dni, najmä vtedy, ak niekto nestihol dokončiť svoju prácu v posledný deň svojho sto ročného povinného pracovného záväzku.
 
V krajine bol prísny zákaz plaču, nenávisti, múdrosti a pretvarovania. Každý musel hovoriť, čo si myslel a ten, kto si nič nemyslel, musel si myslieť, že nedokáže myslieť, preto bol celý život ticho a pracoval.
 
Netrvalo dlho a vytvorilo sa päť skupín obyvateľov. Vodcom každej skupiny bol starosta. Tí, ktorí ohluchli patrili do skupiny s názvom „bezušníci“, tí ktorí boli celý život ticho, lebo si nič nemysleli, boli „tichovníci“, ti ktorí pre svoju výšku museli chodiť po kolenách boli „kolenníci“, všetci ostatní, ktorí spĺňali ustanovené priemery boli „priemerníci“ a poslednú skupinu tvorili tí, ktorí sa podlizovali Stupidheadovi, „stupidníci“. Osobitnú skupinu tvorila rodina Stupidheada a jeho desaťčlenný poradný orgán, z ktorých najvyššie miesto zastával hlavný poradca, Magus.
 
Vitajte v Land of Stupidhead. V krajine, kde sa voda neliala, ale vyschýnala a kde sa piesok nesypal, lebo tam žiadny nebol. Vítajte v krajine, ktorej osudy a príbehy ľudí budú srdce vyrážať a dych stískať.



escape to "Land of Stupidhead" | stály odkaz

Komentáre

  1. oh,zda sa,
    ze nas caka husty stupidheadovsky serial...tak do toho,chalan:-)
    publikované: 03.08.2009 14:40:45 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    .
    publikované: 03.08.2009 18:26:34 | autor: janusha (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014