adam j. pallo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zamotané príbehy ľudských reakcií.

Pondelková zasnežená Bratislava v sebe skrývala o niečo viac dopravných nehôd než tú, ktorú spôsobila Petra, zlomených sŕdc, ktoré po víkende nedala dokopy Lucia, novo vystrelených Amorových šípov, z ktorých jeden zasiahol aj Maja či kajúcich sa previnilcov, ktorých rady rozšíril Andrej.

Netýkalo sa to len Bratislavy, nejak podobne to mohlo vyzerať aj o pár kilometrov vzdialenom Pezinku. Ulice zaplnili ľudia, ktorých sneh poháňal do práce, obchodov, škôl. Jediná osoba, ktorá si celý ten zhon nevšímala, kráčala so vztýčenou hlavou a ignorovala namrzenosť ostatných, bola Žaneta.

Od Andrejovho príchodu jej nezmizol víťazný úsmev z tváre a rada sa s tým úsmevom prestŕčala pred ľuďmi. Stihla sa pochváliť nielen Linde, ale aj rodičom, bratovi a zopár kamarátom na Facebooku.

Prvý víkend s Andrejom v spoločnej domácnosti, nebol podľa jej pôvodných predstáv, no je rada, že má za sebou upratovanie jeho oblečenia. Nechcela vložiť do skrine obsah jeho kufrov skôr, ako prejde jej pračkou, jej žehličkou a jej rukami, ktoré ho zložili presne tak isto, ako to urobila Lucia.

Finálna podoba tá istá, len vôňa pracieho prášku iná. Nepremýšľala nad tým koľkokrát sa Andrej s Luciou miloval, koľkokrát jej penis bol v jej vagíne, nepátrala po „cucflekoch“ na jeho krku. Nedokázala však prijať jeho veci medzi svoje, kým nedôjde ku kompatibilite vôní a vymazaní odtlačkov Luciiných prstov z ich povrchu.

Dohodla si stretnutie s Lindou. Nemali možnosť osobne predebatovať jej zásadnú zmenu posledných dní a pondelkové doobedie vyhovovalo obom.

„Gratulujem.“ - privítala ju Linda.

„Ďakujem. Som čistý dôkaz toho, že keď si človek ide za svojím cieľom, dosiahne ho. Ber si zo mňa príklad.“ - hrdinsky vyhlásila, pričom nepriamo narážala na Lindinu nízke sebavedomie.

„Budem. Musíš mi rozpovedať všetko do detailov. Mám rada zamotané príbehy lásky so šťastným koncom. Urobím kávu.“

Žaneta sa nenechala prosiť a celú hodinu rozprávala o svojom dokonalom pláne, ktorý vymyslela ona. Zdvôrazňovala udalosti, ktoré považovala za dôležité okamihy jej plánu a vsúvala do svojho prejavu dramatické pauzy, počas ktorých pozorovala Lindine reakcie.

Linda bola od Žanety mladšia o tri roky. Mala 25 rokov a v doterajšom živote sa jej podarilo stratiť slepé črevo, dvakrát utiecť z domu, keď mala päťnásť rokov, rok si odsedieť v polepšovni a tri krát ísť na potrat.

Do šiestich rokoch bola vychovávaná vzornými rodičmi, ktorí jej, do ich rozvodu, dopriali všetko. Na jej siedme narodeniny sa s konečnou platnosťou rozhodlo, že ostatné roky do dospelosti, a ak bude chcieť, tak aj po jej dovŕšení, prežije s matkou.

Týmto rozhodnutím sa rozhodlo o mnohých iných veciach. Matka jej, pod vplyvom alkoholu, dopriala nespočítateľné množstvo modrín, ponížení a nenávisti, ktoré sa podpísalo pod ich vzťah. Nevideli sa deväť rokov a meniť to neplánovala ani Linda ani jej matka.

Po roku strávenom v polepšovni sa Linda usadila v Pezinku. Cez týždeň úročila svoje vedomosti, ktoré nadobudla v polepšovni, ako krajčírka vo firme na šitie montérok, cez víkend si privyrábala tancom a súložením vo Viedni. Veľa toho nenatancovala, no zarobila viac ako nad šijacím strojom a zoznámila sa tam so svojou terajšou najlepšou kamarátkou, Žanetou.

„Teraz myslím omnoho viac na budúcnosť.“ -. ukončila Žaneta svoj monológ a dopila poslednú kvapku kávy.

Linda netajila svoje nadšenie nad dokonalým plánom, skladala komplimenty, ktoré Žaneta chcela počuť, no zrazu položila otázku, ktorou Žanetu prekvapila.

„..no si fakt dobrá a aký máš teraz plán, aby si si ho udržala?“ - Linda si svoju otázku neuvedomila do takej hĺbky, do akej sa otázka dotkla Žanety.

„Čo tým myslíš?“ - znervóznela a zvýšila hlas.

„No či si rátala s tým, že možno sa vráti k žene. Predsa len, má tam dcéru, možno si pre neho len úlet.“

„Tvoj foter sa vrátil k vám, keď od vás odišiel?“ - nahnevane „špechla“ Linde do očí jej minulosť.

„Nevrátil, aj keď som veľmi chcela.“ - rezignovane odpovedala Linda, vzala prázdne poháre a odišla ich umyť do kuchyne.

„Prepáč. Nechcela som. Si moja jediná kamarátka v tejto diere a keby stretnem tvojho fotra, tak by som ho nakopala riadne do gúľ. Ver mi.“ - prišla po chvíli Žaneta, objala Lindu okolo pása a hlavu si položila na jej chrbát - „poď, urobíme si malý výlet do Bratislavy. Pobeháme po obchodoch a večer pôjdeme aj s Andrejom do kina. Čo ty na to, holubička?“

„Nikdy som ho nevidela, myslíš, že je to dobrý nápad?“ - utrela si mokrou rukou tečúce slzy z líc a otočila sa jej tvárou.

„Ten najlepší, holubička, ja mám len dobré nápady.“ - chytila jej hlavu do rúk a pobozkala.


medziľudské vzťahy | stály odkaz

Komentáre

  1. takze
    este si pockame na rozuzlenie...ak bude nejake...
    publikované: 14.09.2009 19:15:17 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ano,
    cakanie mi nevadi,dobre sa to cita:-)kedy mame dalsie pokracko?
    publikované: 15.09.2009 09:52:03 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. to hanka
    he, jasne, ze bude rozuzlenie, inak by som to neazuzloval:-)))
    publikované: 17.09.2009 19:38:01 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  4. to bonnie
    no tak mam pred sebou statnicu, tak az po nej:-)
    publikované: 17.09.2009 19:38:33 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ok,chalan,
    vela stastia,po statnici sa tesime na dalsi diel:-)
    publikované: 18.09.2009 17:13:22 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014