adam j. pallo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vrah vlastných myšlienok

Stal sa zo mňa samovrah vlastných myšlienok. Zabil som ich všetky. Tie, ktoré vedeli, kam sa mám posunúť, tie, ktoré mi hovorili návod k tomu, ako sa posunúť, tie, ktoré by umelci zvučných mien typu Horehronie označili za ambície. Zostal som drevom, nehybnou riekou a stojatou vodou v jazere, do ktorého sa mala oná rieka vlievať a vnášať to druhé oné pozitívne.

Som tupec. Zistil som to včera. Po esemeske, ktorú som dostal od kamarátky, od náhodného kontaktu, ktorý vedel moje meno a ja nikdy nepočul cez telefón jeho hlas, ale bol veľmi príjemný, napriek tomu, že hovoril, že som stupidný. Idiot. V krátkosti chvíľ uplynulých dní, mesiacov, rokov. Spomínal som roky?

Presne tak. Sú to roky, čo som si dal predsavzatia a nepozornosťou ich obrátil do pozície "viac vzali ako dali". Po prskavke, troch pohároch šampanského a nevydarenom zbere úspechov, som sa ocitol na ostrove, v ktorom mi v konečnom dôsledku ubližuje viac ľudí, ako som pôvodne plánoval ublížiť ja. 

Mal som pôvodný plán. Niekde v hlave. Dokonca v tej mojej. No spoliehal som na tie ostatné, lebo som myslel, že si zakomponovali presne tie isté pochody ako sú moje. A potom prišiel výpis myšlienok za ostatný mesiac a ja som zistil, že som preplatil za dôveru v ostatných ako za vieru v seba samého. Nevadí. Požičal som si na vyplatenie dlhov včerajšieho piva so šéfom a jeho pätolízačov a znížil frekvenciu výpisov raz za rok.

Radšej sa prihliadam bolestiam ostatných ako by som mal cítiť vlastnú. Lebo nemám na to odvahu, nemám kúsok pesimizmu v sebe a všetko sa mi v zrkadle optimistického idiota vracia v podobe porušenia príkazov, nariadení, ktoré vytvorili vyššie stvorenia. Tie, ktorým som zaplatil dve pivá, vytancoval pri Shakire a bozkával pri Hoteli California. A to len pre to, aby zdvihli ruku a povedali, že išiel Pešek okolo a ja musím z kola von.

Má to význam? Veriť niekomu. Veriť v menšiu major než je tá "viz". Urobiť si vyhliadky na úspešnú kariéru a potom si nechať bez boja zabuchnúť dvere s pricviknutými prstami? Spovedať sa za hriechy ostatných a modliť sa za ich prekonexované duše, ktoré bez ostychu a s desiatimi pravopisnými chybami v jednom slove, zdvihnú telefón a odstavia vaše myšlienky na vlastnú lepšiu budúcnosť do príbehu, z ktorého vyletí jednohlavá príšera s nejakým zasranom na chrbte?

Netlieskajte tým, ktorí tlieskajú vám, nekupujte piva tým, ktorí tvrdia, že nikdy neplatia. Zabijete myšlienky na svoju lepšiu budúcnosť, a potom sa na nejakom čudesnom ostrove pýtate, či ste si urobili zo života vlastnou vinou "funhouse" alebo sa zahrávali s ohňom, ktorý vám ten "house" vypálil skôr, ako ste sa dokázali presadiť sami. 

Mám bludné myšlienky? Mám. Tie normálne som totiž zabil. Dobrovoľne. Bez návodu, pomoci a priateľa na telefón, lebo sa bojím, že zajtra pridám priateľa na Black list a budem sa modliť, aby sa jeho priateľ zľutoval nad kúskom toho ľudského, čo vo mne po vyšťavení zostalo.


pre uvoľnenie duše | stály odkaz

Komentáre

  1. dobre, že si pánom celého tvojho Ty :)
    konaj a uvažuj tak, aby si bol spokojný. čo možno najviac ako s to v tomto svete dá.
    publikované: 24.06.2010 09:54:12 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. velmi dobre,
    chalan,len dufam,ze bude pokracovanie...lebo by malo byt
    publikované: 24.06.2010 11:39:50 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. dobré,
    optimiznus vyzdvihuje, pesimizmus zabíja, Všetko má zmysel a hlavnne vlastná priebojnosť. Raz úspešným byť musíš
    publikované: 24.06.2010 20:21:55 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Dobre sa to číta.
    A to ma dosť serie. Niekto píše tak dobre, ako ja. Temer. A ešte je to muž. Zamyslím sa nad zmyslom svojho bytia.
    publikované: 06.08.2010 12:49:29 | autor: Surrnerealna (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014