adam j. pallo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rozhovor o láske zakončený sexom

Spadnúť z bicykla priamo pod kolesá vlaku s cieľovou stanicou Krakow. Nikdy som tam nebol, tak nevidím dôvod, prečo by som tam nemohol poslať hlavu, nech to tam "sčekne" a pošle správu, po ktorej jej pošlem ostatok tela. Dovtedy sa budem s tebou bezhlavo rozprávať o láske. Nevidím ťa.

Neuraz sa, no nemôžem sa ti pozrieť do očí. Nájdem si preto polohu, v ktorej som otočený chrbtom hlúposti a brucho aj s ostatkami, ktoré mi zostali, nasmerujem na neznámy bod v miestnosti, v ktorej som sa niekedy dávno prvý krát miloval a posledný krát zamiloval. Nie je to romantické? 

Pokúsil som sa kráčať v tvojich topánkach, no topánky sa zodrali a do nových som nedostal šancu vstúpiť. A teraz, keď sa hlave nanútim výlet do Krakowa, bosí kráčam po miestnosti a snažím sa ti rečou tela povedať "skúsme to ešte raz". Ale pomalšie. Posledný lístok z húsenkovej dráhy bol príliš drahý na takú krátku jazdu.Kde si?

Nevšímaš si moje pohyby, labutie jazero, vyznanie lásky, utekáš pred dotykmi mojich rúk a posmievaš sa mi. Nevidím, no cítim to a bolí to. Dnes som sa do teba zaľúbil viac ako vtedy, keď sme sa hrali na zmaturovaných lajdákov s jednotkami za výkon v posteli, s päťkami za empatie. Hrali sme ich, no boli sme zlí herci a nikoho nepresvedčili. Teraz je to iné, alebo rovnaké? Uštipni ma, nech toľko nefilozofujem. 

Chceš počuť, no teraz to nedokážem povedať, no musíš to vidieť. Musíš. 

Nevládzem. Slová stratili váhu niekedy v polovici jazdy a zostatky oplzlostí spod priesvitnej periny vypŕchli pred dvoma dňami. Hľadali sme rozdielne veci, dve antonymá, spájali ich do kompromisov, no hneď v prvom kole sme prehrali. V tom kole, v ktorom bolo na jednej strane JA a na druhej TY. 

Prešli sme kúsok cesty a boli unavení jeden z druhého. Dali sme si prestávku. Odskočili si a pokračovali v ceste, no ani na tomto úseku nebola značka "Stop", ani tu nebola križovatka, na ktorej by si šla ty vpravo a ja vľavo. A prečo by sme to robili? Klamali nás.

A želali všetko dobré vo vzťahu, ktorý sme hrali ako nositelia Zlatých malín. Bol to prepadák roka a klamlivé recenzie. Pribúdalo divákov, opustili nás však niekedy v polovici filmu a my sme sa z plátna usmievali. O čom sme sa ich vlastne snažili presvedčiť?

O dvoch polohách za päť minút, o šiestich orgazmov za dve hodiny, o návrate generácie sexu? Smiali sme sa za chrbátmi tých, ktorí sa smiali za našimi a stále dôverovali, že v empatii sme lúzri. Bolo to na tom papieri, ktorý nám nahovoril, že sme dospelí, no nebol tam návod, ako byť dospelí. A zrazu jeden z nás našiel návod pohodený medzi riadkami na tom papieri a dal si žiadosť na reparát. Empatia za jedna.

Vtedy som si dal kávu a myslel na piaty orgazmus, ďalšiu epizódu z nášho filmu a prepočul buchnutie dverí. Zostal som sám. S nimi a s ňou. S myšlienkami a s mojou hlavou, z ktorej vychádzali. 

Nechápal som, že jeden z nás dostal rozum a ukončil to. Aj keby som to počul tisíckrát, nepochopil by som to. Lebo som nečítal medzi riadkami toho prekliateho papiera, prekladal si všetky tvoje slová do svojho jazyka a keď ťa prosím o pomoc pri preklade, utekáš. 

Chcel som sa zahrať na dospelého, a preto som hlavu poslal na výlet. Zavolal som ťa, aby som ti ukázal, že to nebolo všetko len o sexe a že aj keď som hlupák, srdce moje chce byť len tvoje. Sedím v rohu miestnosti a mávam vo vzduchu rukami, chcem ťa objať. Chytám sa niečoho, čo mi je po hmate známe.

Vrátili mi ju. Bola čiernym pasažierom a revízor ju vysadil v Žiline. Nikdy som ju už nechcel späť, nepovedal som jej, že jej do Krakowa ostatok nepošlem a ona ako vždy zlyhala. Nasadil som si ju na krk a vrátil sa k starým myšlienkam.

Nedáme si sex na rozlúčku?

 

p.s.  dnes fakt nie...


pre zodpovedanie otázok | stály odkaz

Komentáre

  1. sendnut hlavu na spacir,
    je nahodou docela fasa napad,len to oddelovanie sa da robit nedrastickejsie.ale niekedy aj nie.o5 je to tak dobre,ze je mi sumak,ci su tam nejake chyby,ci nie.ja som ani ziadne nevidela,ale som na praskoch.ved pride dia a sob,tak ti ich povedia:-))
    publikované: 09.05.2010 14:41:53 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Verbena,
    ==Slová stratili váhu niekedy v polovici jazdy a zostatky oplzlostí spod presvitnej periny vypŕchli pred dvoma dňami==úžasná myšlienka vyjadrujúca množstvo vzťohov, ktoré sú len preto, aby človek nebol sám. Pritom, možno okolo oboch prešiel niekto, kto by bol v nich vyoral hlbokú brázdu lásky.
    Veľmi, veľmi pôsobivé chalan
    publikované: 09.05.2010 18:51:52 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. no teda...
    toto sa ma hlboko dotklo. podrobnejsie tie pocity do slov nevtesnam
    publikované: 10.05.2010 16:27:16 | autor: Bublinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. to bonnie
    dakujem, he, ja som si to po sebe precital aj druhy raz a nasiel nejake chyby, ale bol som lenivy ich opravit, dost na tom, ze som to vobec este raz cital, he he, diky za koment:-)
    publikované: 11.05.2010 22:07:17 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  5. to vasilisa
    dakujem, a nejak zistujem, ze mam o nieco krajsie myslienky, ked nemam v sebe ani deci piva:-) a dokonca sa mi aj lepsie pisal tento clanok, myslim tym rychlejsie...:-)
    publikované: 11.05.2010 22:08:49 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  6. to bublinka
    fuha, no naposledy, ked mi niekto povedal, ze sa ho nieco hlboko dotklo to skoncilo tym, ze sa so mnou dodnes nerozprava:-)
    dakujem za koment:-)
    publikované: 11.05.2010 22:09:42 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  7. bravo!!
    užasne píšeš chalan!!! čítam ťa už dlho a milujem tvoj blog! podla mna by si kľudne mohol byt spisovateľ... najmä tie staršie články kde si písal len o tvojom živote, to by bol taký bestseller že až! :)
    publikované: 08.07.2010 16:00:21 | autor: žUžU (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. to zuzu
    dakujem, Žužu, uz na tom pracujem, snad sa to podari:-)))
    publikované: 08.07.2010 18:34:10 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014