adam j. pallo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dve ženy a dieťa

Utrela si slzy a z rúk spustila na chladnú nemocničnú dlažbu mokrú vreckovku. Biele alebo čierne? Dážď, zvetraná cesta, prehnaná túžba. Všetko jej to splynulo v jednom. V nosných dierkach zvedavých snoričov, ktorí oňuchávali bolesť šíriacu sa ako cholera.

V kupé číslo 184 nikto nesedel. Prázdnota, potrhané obrazy osudu predchodcov a potomkov. Sadla si do rohu a cez okno sledovala splývajúce farby jari. Zelené bobuľe s nádejou nového života, odumierajúce konáre zimy.

Slzy jej padali na prsia. Vzdať sa, či bojovať, vyhrať, či remizovať? Meravela. Chytila si prsník do ruky. Pozorovala jeho krásu, nehu. Nikdy ju v ňom necítila a teraz? Spadol jej do priepasti a nik nehádže lano na záchranu.

Utrela si slzy a ruka jej spadla do lona inej ženy. Zahalená v čiernom kabáte sa jej díva na prsia. Bez slov, bez dychu, s porozumením. Dve ženy v jednom vzdušnom objatí myšlienok v kupé č. 184.

Cudzia žena sa dotýka jej pŕs. Horúcim dychom chce zjemniť bolesť. Neviditeľnú, bez jazvy, bez kvapky krvi. Uvolnila sa. Potrebovala sa vyzliecť do naha a tancovať. Ako kedysi. V háji za dedinou medzi zelenými bobuľami javoriny.

Spod čierneho kabáta cudzej ženy vykukli dva vychudnuté potkany. Vystrašene pobehovali po chladnej podlahe a skryli sa pod sedačku.

Nevníma ich. Čakajú na jej smrť a jej je ľahostajné, či si vyčkajú pod sedadlom alebo sa ňou nasýtia v obkľúčení hliny, chrobákov. Teraz sú silnejšie ako ona a ona nevládze vzdorovať.

Otočila hlavu na neznámu ženu, spod kabáta ktorej vybehli. Cudzinka sa postavila k oknu. Päsťou pretrhla tisíc väzieb, buniek, priesvitných spojov. Do kupé čislo 184 vleteli dve vrany. Potkany začali piskať.

Cudzinka padla pred ňu na kolená. Rukami jej prechádzala po stehnách a vytrhávala z nich kúsky kože. Nekričala. Nemala síl, a preto dôverovala a v pamäti hľadala slová zabudnutej modlitby. Vedela, že to čo ju čaká je horšie, stokrát pomalšie, bolestnejšie.

Vyzula jej topánky. Zapískala na potkany, ktoré pribehli ako poslušné psy a sadli si jej na chodidlá. Jeden na pravé, druhý na ľavé. Zahryzli sa do nej. Kupé číslo 184 sa ponorilo do výkriku. Zúfalstvo , uvoľnenie, bojový pokrik barbarky?

Cudzinka ju pohladila po líci. Vyzliekla si kabát, pod ktorým mala na tele priviazané malé dieťa. Zložila kabát na podlahu a sadla si na červenú sedačku. Podala jej dieťa do rúk. Bolo slepé.

Rukami nahmatalo jej prsník. Dávno nekojila. Zabudla na ten pocit pred pár minútami v chodbách hustého prachu utrpenia s chladnou dlážkou, na ktorej nechala mokrý kapesník.

Krv z prsníka sýtila dieťa. Nedokázala to zastaviť, ubrániť sa slepému stvoreniu, ktoré sa jej zahryzlo do bradavky. Podlahla panike a volala o pomoc neznámu ženu. Cudzinka sedela oproti so zatvoreným očami. Nevidela, nepočula, nehovorila.

Prestalo. Pustilo jej zovretý prsník z rúk a zaspalo. Cudzinka si zobrala dieťa a zabalila ho do kabátu. Chytila dve vrany, ktoré sledovali celý výjav a odtrhla im hlavy. Odhodila ich do rohu a vytekajúcou krvou z ich operených tiel jej natrela rany na chodidlách, ktoré zanechali potkany.

Vlak zastavil. Konečná. Pre ňu však prvá,nová a najkrajšia. Od nej poputuje ďalej, pretože už nie je trpiacou ženou z nemocničnej chodby.

V kupé číslo 184 zostali na studenej dlážke dva zdochnuté, krvou prežraté potkany.


Príbehy z kupé č. 184 | stály odkaz

Komentáre

  1. bleeeeee,
    to bol sen? mámpocit, že je to popretkávané symbolmi a inotajami, na mňa dosť poetické, nemám rada vety, ktorým hneď nerozumiem a musím spomaliť svoje mozgové obrátky a súsrediť sa na význam, ktorý racionálne nikdy nepochopím, pretože je to o pocitoch, ktoré text svojou štylizáciou zanechá :) idem čítať knižku, chcela som si niečo prečítať a tvoj text bolo zaujímavé zahrievacie kolo (ps1: krvY nie, ale krvi a tuším aj uvoĽnila a ps2: kojím a bolo to pre mňa bolestné čítanie :)) )
    publikované: 28.04.2010 12:51:58 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. to dionea
    joj, tak to som nechcel zneprijemnit taku krasnu chvilu v zivote zeny, prepac.
    Nebol to sen,je to vymyslena poviedka, obsahuje vela symbolov. Je to o zene, ktorej diagnostikovali rakovinu prsnika a v podstate kazdy vystupujuci tam bol symbolom niecoho.
    ked som to cital druhykrat, musim si priznat, ze kopec veci nie je dotiahnutych, ale je to pre mna nieco nove, musim sa ucit pouzivat symboliku, asi nejake knihy precitat, ale na to som lenivy a potom sa to odraza aj na mojom pravopise, vid krvY (dik za upozornenie, opravil som, ostatne nedostatky odstranim po mojej bonnie, ak sa ohlasi:-))))
    publikované: 28.04.2010 13:16:10 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  3. to dia
    diky za korekciu, snad som to opravil uz v pohode, more chyb a chyb...a ja sa hanbim jak svina:-)))
    publikované: 28.04.2010 14:54:25 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  4. sa hlasim,
    ako korektorsky anjel na zavolanie:-)ja som si vsimla akurat to ľ,lenze to aj dia,taka som bola konsternovana z tych symbolov.ze ide o raka mi bolo jasne hned,ale ja uz som tam videla i chemosku.ty ani nic necitaj,nech uz nejsi uplne dokonaly,kludne bud lenivy a mat nas nedokonalymi symbolmi,nech si mozme hlavy lamat:-))
    publikované: 28.04.2010 15:14:32 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. to bonnie
    dnes musim povedat, ze som to stihol dat do poriadku este skor ako si sa k clankku dostala, ale isto nie sam..
    dnes ta totiz predbehla dia, ktora mi diskretne, neverejne poslala zoznam chyb, ktore som v clanku mal a ja som to riychlo opravoval, lebo som vedel, ze prides a bude zle:-)))))))
    publikované: 28.04.2010 15:37:27 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  6. to je od
    vas pekne,takto mi setrit pracu:-))dia je skvela mamusa,ze sa tak stara a ty si takmer vzorny,ked skoro neni co opravovat..za chvilu zacnem riesit,ze neni do coho pichnut a zacnem,nedajboze,opravovat sama po sebe:-))
    publikované: 28.04.2010 15:48:14 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. aaale :))
    pod Tvojim posledným článkom som si všimla, že Ti to nevadí ;) a korektúry Ti vďačne takto "neverejne" budem posielať aj naďalej :P

    ps: chyby nesledujem, len tieto mi byly do očí :))
    publikované: 28.04.2010 17:31:42 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  8. to dia
    jasne, zemi to nevadi, hlavne, nech tam nemam more chyb, lebo tym stracam kredit u ostatnych, a to by som asi neuniesol:-)

    a to byly do oci? to je z recesie, vsak? alebo sa to tak naozaj pise?
    publikované: 28.04.2010 17:53:56 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  9. no pozrimeze,
    ako ma vynechavaju z teamu.nielenze som zmizla z titulky clanku(ci vlastne v serii 184 nemusim figurovat,nech tie tiene nezasahuju do mojho "seriozneho"profilu:-) ),este sa tu bude aj neverejne korigovat,co by mi nevadilo,keby sa ma na to,niekto opytal.ale neopytal!!takze...?toto vam nebyje nykam?:-)
    publikované: 28.04.2010 18:11:28 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Verbena,
    Čakajú na jej smrť a jej je ľahostajné, či si vyčkajú pod sedadlom alebo sa ňou nasýtia v obkľúčení hliny, chrobákov====asi jej to ľahostajné nebolo, keď jej slzy na prsia padali.
    Je to veľmi smutné, šokujúce a drastické, keď sa žena bez varovania dozvie tak krutú diagnózu. To, čo ju prv krášlilo, stupňovalo sebavedomie, zrazu je príčinou pominutia a bolesti. Malicherné, ale pravdivé.
    Prebehovali mi zimomriavky, ke´d som sa vcítila do jej kože
    publikované: 28.04.2010 18:51:49 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  11. to bonnie
    bonnie, ale no co toto, vsak ty budes vzdy prva, vzdy vzdy vzdy:-)))
    publikované: 28.04.2010 19:28:03 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  12. to vasilisa
    ahoj, som to prehnal s tymi "scenami", ale chcel som tam vsetko, a snad nejako, len ci to pochopili aj ostatni...
    neviem sa vcitit do postavenia zien v takejto situacii, moja mamina by to napisala urcite lepsie ako kopec dalsich zien s podobnym osudom:-)
    publikované: 28.04.2010 19:51:33 | autor: chalan (e-mail, web, autorizovaný)
  13. chalan, bonnie :)
    no jasné, že je to zo secesie, či emisie, či čo ;D

    bonnie, ups, ako môžem odčiniť svoju trúfalosť?

    ps: asi si budem musieť prečítať predchádzajúce časti, aby som bola v obraze :)
    publikované: 28.04.2010 21:26:56 | autor: dionea (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. tedaaa...
    mna nepochvalil nikto:(
    A este dve chybicky ostali - bobule maju byt bez ľ, v de, te ne, le sa makcene nepisu a kapesnik je cechizmus, u nas je vreckovka
    publikované: 28.04.2010 22:16:43 | autor: sestra od Bonnie (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. chalanisko,
    možno trošku, ale aj realita je krutá, prečo ju len pekne maľovať?

    ahoj Hanka, dávno som ťa nepočula
    publikované: 28.04.2010 22:35:37 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  16. chalan,
    kebyze to povies raz,2x,alebo 3x,tak neviem,ci uverim,ale 4.zopakovanie ma uz ako-tak upokojilo:-)chcela som napisat,ze zduplovanie namiesto zopakovanie,ale to sa na styrku neda pouzit...mame vobec take nasobne slovo?
    publikované: 28.04.2010 22:51:02 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  17. dia,
    nuz pred opravovanim sa ma opytaj,alebo prejdi do ilegality,lebo co oci nevidia... :-)))
    publikované: 28.04.2010 22:51:51 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  18. ha,niekto
    si tunak odskocil od riadov,zda sa a je mudry jak radio:-)som myslela,ze nikto na to nepride,len ja,ked sa hlbsie zamyslim,ale vas premudrelej tvoja id neunikla:-))))neviem,ci jej odpustim,ze urobila odhalenie namiesto mna:-))
    publikované: 28.04.2010 22:56:10 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Bonnie,
    dufam, ze nevadi, ze som pouzila sestersky nick, nechcem, aby sa to tu zase zvrhlo ...dovolila osm si opravit chyby, kedze nasi editori sa vyhrievaju cele dni na slniecku:))
    Pekny den *Vam vsetkym, specialne Vas premudrej a najmudrejsej Bonnie, sestricke utesenej:)))
    publikované: 29.04.2010 14:08:10 | autor: sestra od Bonnie (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. puritanka jedna,
    no tak by sa to tu zvrhlo.a co?myslis,ze by nas odtialto tolerantny chalanisko hnal?
    pocuj,sestra od bonnie,nemame nahodou vo familii alzheimera?dneska som vynechala jednu dolezitu navstevu.mozem i tak ostat utesena a najmudrejsia?lebo sa citim neutesene a nenajmudrejsie:-)
    publikované: 29.04.2010 15:16:51 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  21. najsammudrejsia a najutesenejsia
    bola si, si a budes, vynimka potvrdzuje pravidlo, to znamena, ze obcasny ulet nevadi, naopak, vsetko isti:)
    Ehm, ja zabudam jedna radost...preto si pisem tahaky, co, kde kedy a s kym...potom hladam tahaky a neviem si spomenut, kde som ich dala...najdem ich vacsinou az po funuse:(
    publikované: 29.04.2010 17:15:40 | autor: sister of Bonnie (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. sestra od bonnie:-))))
    prave mi sa zrodil v hlave podnikatelsky projekt - ja ta budem prenajimat ako utesitelku:-)lebo fungujes,uz si ma utesila:-)))
    ja to mam tiez tak s tymi tahakmi,lenze podozrievam, tie moje mrchy,ze maju nohy a kamsi uchodia,ved to neni mozne,aby mizli len tak,ked ich uz napisem!:-)))
    publikované: 29.04.2010 17:47:43 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Sestričôčka moja nerodna, ale hodna:)
    dakujem, narastla som minimalne o par cm a to do vysky, nie tam, kde rastiem ovela castejsie...
    nejde mi do hlavy, ze hoci sme len nevlastne, ako by nas jedna mat mala...vela podobneho, ci dokonca rovnakeho nam osud nalozil...
    no tahaky mame kazda s inymi vlastnostami, moje su pohodlne na utekanie, radsej sa schovaju, objavia sa az po par dnoch, ked som uz nieco riadne presvihla, alebo aspon po navrate z obchodu, ked som nekupila nic, co bolo na skrytom tahaku...
    publikované: 29.04.2010 18:07:53 | autor: sestra, atd. (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. brzdi,SOB,
    to je teraz tvoja nova skratka(segra od b,oki?),lebo ked neubrzdis,narasties do vysin basketbalistky.a to by si chcela?dychat ten vysoky vzduch?a to je to najmensie,co by novy rozmer prinasal.vies,jak by ta bolela chrbitca,keby si sa zohybala nad riadmi?!
    aj tie moje sa vedia schovavat,ked urobia kuk z miesta,kde sa cca mali nachadzat a byt viditelne,ale mnohe vedia utekat,lebo to je jedine logicke vysvetlenie,preco sa nenachadzaju cca na mieste,kde by sa mali,ale cca uplne inde.by som si ich aj lepila na celo,keby som si na ne videla,lenze to je tazke,ja si na celo nedovidim... ja ked idem do obchodu bez tahaku,donesiem aj to,co na nom neni a ked idem do obchodu s tahakom,tak tiez donesiem aj to,co na nom neni.tak k comu tie tahaky vlastne su?!
    publikované: 29.04.2010 18:30:54 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Bonnie,
    do kelu, velke mudro si povedala...aj ked obcas tahak v obchode objavim, do kosa nahadzem aj to, co na tahaku nie je, nemohla som to len tak nechat v regali...
    k basketu mam velmi ♥ vztah, jedna z mojich big love bol basketak...v jeho naruci som sa citila uzasne, pripadala som si ako malicka, drobucka, pod ochrannym kridlom...
    preco sem tahas soby, vsak Vianoce az o osem mesiacov, nehovoriac o tom, ze urcite by som nedokazala cvalat a tahat nejakeho deda uz vobec nie....
    publikované: 29.04.2010 18:38:14 | autor: SOB ale nie Rudolf (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. ten SOB,co neni rudolf,
    hovorit mudra je lahke,ked sa to niekomu tak javi,ale,do kelu,vies,ake tazke je tvarit sa mudro,ked nevies,aky pin mas pouzit na kartu pri plateni a za tebou u kasy stoja dalsi nakupujuci,ktori sa tvaria,ze maju ten den na praci este aj nieco dalsie,ako triafanie pinov,toho,co stoji pred nimi?je trochu problem zorganizovat to tak,aby netrafili niecim inym,ako dobrym napadom,tak som ich zapojila do hadanky a ked sme trafili,tak sa tesili,ze zabudli triafat veci z kosika do predavacky a mna.ale vsak,mohli to skusit,nikto z nich nevyzeral na basketaka,co sa vie trafit:-))toho tvojho basketaka ti zavidim,mohla si si nosit stekle,ake si len chcela a nevyzeral pri tebe ako d.de vito:-))ps:ak sa ti nelubi sob,mozes byt aj bos,taky originalny,s jednym s.ti nemusia cvalat,ani tahat dedov:-))
    publikované: 29.04.2010 18:58:08 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  27. nevidim, ako sa tvaris,
    no pises mudro, to je nespochybnitelne...basketak je davna minulost, boli to skvele casy, stokle na poriadnej platforme, i tak som bola len po mocne plece...
    dakujem za zabavnu vlozku, chechtam sa pri predstave triafania PINu...
    bos nieee...naboso chodit nechcem, zle sa ohyba pri umyvani noh cez velke brucho...ponecham si radsej soba...
    publikované: 29.04.2010 19:06:04 | autor: ostanem radsej u SOBa (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. nuz,mudro som sa
    neskusala tvarit,az tak dobre predstierat neviem:-)tvarila som sa po pravde,ako puk.a nezdalo sa,ze by mi to niekto neveril.
    triafanie pinov je podla mna velmi tazka intelektualna a sportova disciplina.jeden sa pri tom fakt dost zapoti.vsade sa varuje,ze sa nemaju pisat na tahaky,co je pre nas dobra sprava,ked nase tahaky su stejne k nicomu... skudala si ich dakedy pisat a sifrovat?to je tiez sranda,lebo ked aj nejaky tahak,so sifrou najdes,zas ju nerozlustis....
    a ako by sa ti pacil los?
    publikované: 29.04.2010 19:15:25 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  29. Bonnie, nemyl ma:)))
    mne sa tito parohaci pletu odjakziva, zostanme radsej pri sobovi, aspon viem, coho je skratkou...zatial viem...
    osobne na pamatanie cisiel pouzivam ako pomocku predstavu ceny tovaru, napr. patdesiatpatpatdesiat, s dorazom na desatinnu ciarku - 55,50...taketo rozdelenie cisiel do skupiniek mi zatial ide...neviem vsak, dokedy...
    Ako puk ides aj na majstrovstva sveta v hokeji? Ak ano, zober ma...
    publikované: 29.04.2010 19:25:13 | autor: Sob a punktum (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. nuz,zda sa,
    ze niekedy je tazke zorientovat sa,ktory parohac je ktory:-))aj mne sa to pletie...pomohlo by klast doraz na desatinnu ciarku v prehlade?:-)
    tvoj postup by tu pochopila akurat tak vas,ale ta tu nie je.tak ked pride,dufam,ze vysvetli:-))
    nie,ako hokejka...ale skusim sa opytat puka,ci ta vezme:-)
    publikované: 29.04.2010 19:32:55 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  31. Bon
    ten priklad som uviedla na PIN, mne sa tak lahsie pamata, ked si oddelim dve a dve cisla, aj moje osobne cislo v praci si pamatam vdaka predstave, ze je to cena, jasne, priam smiesne nizka, co uz...
    Aj ja casto pozeram ako puk, tak sa puka opytaj, ci ma vezme, dva puky su viac ako jeden, na MS zvlast:)))
    publikované: 29.04.2010 19:38:11 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. to by slo,
    lenze mne hrozi,ze prehodim cisla pred a za ciarkou.ako to robis,ze ty nie?ved ako to neni povedzme 22,22,tak je to docela zavazne,no nie?
    nestaci len kukat ako puk,musis tak aj vyzerat,aspon obcas,aby si mohla byt pravy puk:-)
    publikované: 29.04.2010 19:43:14 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  33. anooo
    aj vyzeram ako puk...idem na MS????
    Na cisla som si akosi vycibrila pamat, proste viem, ktore su prve dve a po nich sa mi automaticky vybavia aj tie druhe dve...dokonca aj na internetbankingu si pamatam ciselne kombinacie hesla a toho druheho oneho:)))
    Ale nepamatam si, naco som sa vybrala do kuchyne:)
    publikované: 29.04.2010 19:52:51 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Bonnie,
    hlboko sa ti ospravedlňujem, že som odkryla identitu tvojej sestry. veď ja som jej suseda, tak to i ako aj tvoja , nie?
    publikované: 29.04.2010 19:55:51 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  35. tri sestry, skveleee...
    mame tu ceresnovy sad, este chybaju bratia Karamazovovci, nejaky Idiot sa vzdy najde, len aby neprisiel Revizor , ci dokonca ujo Vana...
    publikované: 29.04.2010 19:59:47 | autor: SOb (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. to nic vas,
    to prezijem.prave sa mi stalo nieco horsie.chcela som jahody s cukrom a pohnojla som to - solou,fuj,to bolo hnusne.ani som to nezjedla,chapete to?preco sa musia cukor a sol na seba tak podobat?bue
    publikované: 29.04.2010 20:05:14 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  37. kupuj jemny krupicovy
    ten rozoznas od soli lahucko
    publikované: 29.04.2010 20:06:37 | autor: sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. ja som ho akoze
    kombinovala s hnedym trstinovym,ci akym,ze aby to bolo dietnejsie,ked ho bolo vela a sypala som ho este muckovym,ze aby to bolo sladsie a viacfarebne a uznaj,ze dat krystalovy hnedy a kristalovy biely,by bola hovadina,kombinacia roznych konzistencii bola pri pripravovani tej nezdravej kraviny predsa len zmysluplnejsia.lenze sol a muckovy cukor su akoby ich jedna mater mala,neochutnas,nerozoznas(ak sa neprizries dokladne).a ja som sa prizrela,ale asi nedokladne....
    publikované: 29.04.2010 20:16:25 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  39. bud rada,
    ze si nehnojila inak:)
    publikované: 29.04.2010 20:21:51 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. ozaj,
    a ty sa pises s malym,ci velkym?sa ti mi ten podpis zobrazuje raz tak,raz onak...tieto zakladne veci by si mala vediet,ked ides pichat do chalana:-)pardon,vypichovat,aby nedoslo k mylke
    publikované: 29.04.2010 20:32:56 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  41. nie je to jedno?
    Aj tak je to len skratka...
    Picham do chalana?
    Aj ked je rovnopravnost, nemam pocit, ze by som az natolko prahla po tejto muzskej role:)
    publikované: 29.04.2010 20:44:49 | autor: sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. a je?
    co ak niekto tiez bude chciet byt sob?ako vas odlisim?
    ty si nikdy nepichnes do...niekoho?to ja zase hej,ojojoj:-))
    publikované: 29.04.2010 21:00:37 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  43. bonnie,
    tak nezávidím ti tú pochúťku, jahody so soľou. Ja som si raz kávu tak "osladosolila" beee naplo ma

    A čo za sob ka to máme na adrese? On nevie, že uja Váňu už dávno niet? Revízor ten nás predsa spoza opony sleduje, každý deň, len má iný alias
    publikované: 29.04.2010 21:53:30 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  44. asi mam nejake solne
    obdobie,tiez som si takto ochutila kavu a velmi som sa cudovala a mladatu,co mi dali na starost som takto ochutila caj do skoly,to sa velmi cudovalo,ked ho ochutnalo a ja tiez,ze preco ho ma tak vela,ked sa vratilo a velkoryso mi dalo napit sa,som sa preto cudovala a potom zasa,ze preco ho ma taky slany a potom,ze preto,lebo som ho vraj ja tak pripravila.uz by som sa mala aspon prestat cudovat,ked to tak casto robim.a to je spravne,ze ta naplo z kavy so solou,lebo ked zvolis vhodny pomer,tak to je ucel+este horucka a dobre si blicnes v skole.ale je to tak nekomfortne,ze je lepsie si omluvenku zohnat inak,napr.sfalsovat.
    ten sobko to je taky zasiforvany sob,co dufa,ze ho nikto nedesifruje,ked ma taku vymakanu sifru.pravda,kym neprides ty,vas,to ma sob po vtakoch...ozaj,nema ten smirak nieco spolocne s medvedom?:-)
    publikované: 29.04.2010 22:09:45 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  45. Bon
    soba si zasifrovala Ty, ani nie je ozajstny parohac, len skratka , neviem si predstavit, ako moze mat sob po vtakoch, nejdem radsej podrobnejsie patrat...akeho smiraka tu spominas a medveda?
    Uz som zase celkom mimo, je to mojou niekolkodnovou absenciou na blogu alebo nedostatocnym vseobecnym prehladom?:
    publikované: 29.04.2010 22:19:04 | autor: Sob (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. aha,ozaj,
    ved ja som to bola,s tym sobom,som myslela,ze ty:-)ked ja som si mohla skusit predstavovat teba s tym chvostom a oranim,nevadi,ze mi to neslo,tak ty si mozes skusit predstavit soba s vtakmi,nevadi,ak ti to nepojde...ale ved,nic nie je nemozne:-))ten medved sa vztahuje ku komentu vas 21:53,nevadi,ze nechapes,sme rodina s dlhym vedenim,takze sa neschovavaj za absenciu na blogu,za tu sa uz predsa schovavam ja,ked nieco neviem:-))
    publikované: 29.04.2010 22:36:10 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014